in , ,

Ontslagen om een positief klimaatverhaal, steeds meer professoren en wetenschappers ontslagen om klimaatkritiek

climate science

Deze maand is het precies tien jaar geleden dat climategate uitbrak, de ‘wikileaks’ van de klimaatwereld.

Duizenden e-mails van prominente klimaatwetenschappers werden door een hacker op het web gezet. De e-mails tonen geen fraai verhaal.

Wetenschapsjournalist Marcel Crok zat middenin deze affaire (een van de e-mails gaat zelfs over zijn artikel over de hockeystick).

Vandaag blikt Crok terug op de affaire en vraagt zich hardop af wat de (klimaat) wereld geleerd heeft van climategate. Helaas niet al te veel, aldus Crok, die stelt dat het academische klimaat zelfs nog onverdraagzamer is geworden richting wetenschappers met kritiek op het klimaatverhaal.

Met zijn dit jaar opgerichte stichting CLINTEL organiseert Crok deze maand lezingen van twee buitenlandse onderzoekers die (toevallig) beiden ontslagen zijn vanwege hun kritiek op het werk van collega’s.

De eerste was Peter Ridd, koraalonderzoeker, die stelt dat het prima gaat met het Great Barrier Reef. Ridd bekritiseerde collega’s die stelden dat het rif ten dode is opgeschreven vanwege onder andere klimaatverandering en werd daarom ontslagen. Ridd sprak twee weken geleden over de kwestie in Leiden.

Komend weekend, 16 en 17 november geeft de Canadese biologe Susan Crockford, lezingen in respectievelijk Almere en Blijdorp.

Ook Crockford werd ontslagen bij haar universiteit, in haar geval omdat ze stelt dat de ijsbeer vooralsnog prima kan omgaan met de afname aan zeeijs op de Noordpool.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
epstein pedo ring

Van ontucht beschuldigde prins Andrew weinig overtuigend in verbijsterend interview

Climate church Knipsel

Oeps! Het VN-klimaatpanel IPCC is ontmaskerd