in , ,

Ook de horeca is klaar met corona-maatregelen, acties niet uitgesloten

Ook horeca-ondernemers zijn helemaal klaar met de coronamaatregelen. Zo zijn ze die 1,5 meter afstand op de terrassen spuugzat. De Koninklijke Horeca wil daarom dat de maatregelen die gelden voor de horecabranche worden versoepeld.

Vooral de willekeur is volgens de branchevereniging een doorn in het oog, zo weet WNL te melden.

Daarnaast willen ze ook dat de regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden buiten op de terrassen, vanaf 15 juli verdwijnt.

‘De branchevereniging noemt de huidige coronaregels voor de horeca willekeurig en vindt dat ze “haaks staan op op andere versoepelingen die wel zijn doorgevoerd”. Zo is het volgens de KHN oneerlijk dat er in het openbaar vervoer niet meer verplicht afstand gehouden moet worden, maar in de horeca wel.’

De situatie is zelfs zo uit de hand gelopen dat KHN vorige week een dagvaarding tegen de Nederlandse staat heeft aangekondigd.

Voorzitter Rober Willemsen wil eerst de uitkomst van het kort geding afwachten, maar denkt wel dat er acties van horeca-ondernemers zullen komen, mocht het geen gehoor geven aan de roep om versoepelingen….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kredietberg bedreigt ons spaargeld: de race naar een monetaire reset

Amerikaanse RIVM bevestigt een opmerkelijk laag sterftecijfer coronavirus. Waar blijft de media?