in , , ,

Per 1 januari is daar de ‘Roettax’: 225 euro extra wegenbelasting voor oudere diesels

geralt / Pixabay

Eigenaren van een oudere dieselauto betalen vanaf 1 januari 2020 een toeslag van 15 procent op de motorrijtuigenbelasting. Gemiddeld gaat de belasting hierdoor met 225 euro per jaar omhoog.

Dat schrijft de Rijksoverheid op haar website. Oudere dieselauto’s stoten vervuilende fijnstof uit.

De maakt het met de nieuwe fijnstoftoeslag naar eigen zeggen financieel interessanter om een schonere auto te kopen. Dat doet ze de door de houderschapsbelasting voor dit soort auto’s vijftien procent per jaar duurder te maken.

Fijnstof, oftewel roetpartikels, zijn kleine deeltjes die vrijkomen bij de verbranding in verbrandingsmotoren. Ze zijn slecht voor het en de .

Veel fijnstof wordt uitgestoten in het verkeer, vooral door oudere diesels.

De toeslag, die volgens de overheid ook wel bekendstaat als de ‘roettax’, geldt voor auto’s en bestelwagens die op diesel rijden. Het gaat uitsluitend om oudere diesels die geen fabrieksroetfilter hebben en die meer dan vijf milligram fijnstof per kilometer uitstoten.

Voor een gemiddelde auto ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
 1. Denk niet dat het om gezondheid gaat. Die kan de overheid en de EU niets schelen. Al doen ze alsof ze daar zeer bezorgd over zijn. Het is alleen maar schijn. Alleen al het feit dat de EU nooit over kosten wil praten maakt al duidelijk dat het een facade is. Schone schijn.
  Dit is de NWO in werking. Europa moet en zal kapot. De economie moet economisch en vooral sociaal kapot. Massa immigratie verdeelt de bevolking, extreem dure milieuprojecten (die nergens over gaan), EU leger, verdwijnen soevereine staten, gedwongen vaccinatie, 5G.
  Reken er op dat als de ECB failliet gaat (wat in feite niet kan want al het geld dat in omloop is gebracht is geprint geld zonder enige tegenwaarde) dat de elite een coup in de EU zal uitvoeren via de VN en de macht opeist. VN Agenda 21 en Agenda 2030 zijn niets minder dan criminele documenten (zoek op internet).

  Bekijk bijgaande link en snap wat er op dit moment aan de hand is in de VS (en de EU is precies hetzelfde).
  Het is niet voor niets dat Timmermans zo’n haast heeft want de EU is bang niet op tijd te zijn …

  https://beforeitsnews.com/prophecy/2019/12/breaking-dave-hodges-11302019-major-breaking-story-americas-newest-threat-they-are-among-us%e2%80%8b%e2%80%8b%e2%80%8b%e2%80%8b%e2%80%8b%e2%80%8b%e2%80%8b-2508982.html

  Wordt wakker!!

  • Nee. Stinkscooters en snorfietsen en vuurwerk
   En de dikke autos van ministers en koninklijk huis ook niet. Ook het verwarmen van de enormr huizen van de diknrkken ook niet. De gewone man is weer de klos. Ik heb zo geen geld liggen om een milieuvrienelijkere auto te kopen. Om de extra fijnstoftoeslag nog een paar jaar te kunnen betalen hwb ik mijn fiets moeten verkopen.alle boodschappen doe ik nu met de auto.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Een derde bijstand uitstromers binnen vijf jaar toch weer in bijstand

VVD’er Dijkhoff graait zich suf: ontvangt naast royaal Kamerlid loon ook nog wachtgeld