in , ,

Plundering van onze verzorgingsstaat: ww-export terug op de Europese agenda

moet waarschijnlijk toch slikken dat arbeidsmigranten die hier hebben gewerkt tot zes maanden ww kunnen opstrijken in hun eigen land.

Het voorstel, dat door D66-minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees eerder nog een ‘graat in de keel' werd genoemd, is in Brussel uit de ijskast gehaald.

Koolmees meldde gisteren aan de dat het (EP) onlangs heeft besloten het dossier te heropenen, nadat het voor de zomer op de lange baan was geschoven.

Daarbij is Koolmees er niet in geslaagd ervoor te zorgen dat het hoofdstuk over werkloosheid helemaal opnieuw wordt uitonderhandeld. Dat gebeurt slechts met een beperkt deel van de conceptafspraken, wat volgens de minister ‘nadelig' is voor Nederland.

Nederlandse politici zijn bang dat hier ontslagen werknemers in bijvoorbeeld hun Nederlandse ww-uitkering zullen opstrijken, zonder dat er controle is op de voorwaarden die Nederland daaraan verbindt, zoals de sollicitatiepl ….

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Migrantencrisis 2.0: In nog geen twee dagen zijn er 800 migranten geland op de Griekse kusten

Kersverse ECB hoofd zet verwoestend monetair beleid door, we moeten blij zijn dat we werk hebben!