in , , , ,

Migrantencrisis 2.0: In nog geen twee dagen zijn er 800 migranten geland op de Griekse kusten

19863662131 0afcd6a60a migrants

Migranten bleven deze week binnenstromen, terwijl bijna 800 migranten met succes hun weg van Turkije naar Griekenland vonden in slechts 48 uur, wat het hoogste aantal nieuwkomers in meer dan drie jaar aangeeft.

Volgens officiële gegevens van het Griekse ministerie van burgerbescherming zijn 795 nieuwe migranten en asielzoekers tussen dinsdag 29 oktober en woensdag 30 oktober tot 12 uur ‘s middags naar de Griekse kust gekomen, meldt de Griekse verslaggever  .

De migranten zijn naar verluidt meestal aangekomen op boten in Alexandropouli, op het vasteland, evenals op de eilanden Samos en Farmakonisi in de Oost-Egeïsche Zee.

Griekenland heeft sinds 2016 niet zoveel migranten aangekomen – vlak voordat de migrantendeal -Turkije in werking trad.

Alleen al in de eerste tien maanden van dit jaar zijn er meer migranten in Griekenland geland dan in heel 2018.

De nieuwste cijfers van de suggereren dat tussen begin 2019 en afgelopen zondag 55.348 migranten in Griekenland zijn aangekomen, met 43.683 die over zee aankomen.

Hoewel kamp Moria op het eiland Lesbos oorspronkelijk was ontworpen voor maximaal 3.000 mensen, suggereren de huidige cijfers dat er meer dan 14.427 migranten wonen.

De eilanden Chios en Samos herbergen respectievelijk ongeveer 5.000 en 6.000 migranten. Enkele duizenden extra migranten zijn verspreid over andere eilanden en kampen op het Griekse vasteland.

De dramatische toename van het aantal migranten en de overbezetting van kampen hebben de afgelopen maanden geleid tot verschillende uitbraken van geweld.

Eerder deze maand   braken er botsingen uit tussen migranten en politie nadat brand was begonnen door migranten die in het Vathy-kamp op het eiland Samos woonden. Als gevolg van de branden bleven honderden mensen zonder onderdak achter.

Weken eerder, op het eiland Lesbos,  verloren twee mensen het leven  nadat migranten de wooneenheden in brand staken en in botsing kwamen met de politie in het overvolle Moria-kamp.

Lees verder bij de bron: Voice of Europe

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
werken 1572872065

Jezelf kapot werken? Microsoft Japan verkort werkweek, productiviteit stijgt 40 procent

13843116383 726a6241a6 welcome to eu

Plundering van onze verzorgingsstaat: ww-export terug op de Europese agenda