in , ,

Politiek met bevriende media op weg naar dictatuur

reset button

In mijn columns over de “The Great Reset” probeerde ik duidelijk te maken dat het einde nadert van onze parlementaire democratie. De wakkere burger zal het met mij eens zijn dat de massa in slaap is gevallen. De leeghoofden die tussen de talkshows en het showbizznieuws op TV de propaganda oppikken van voorgekauwde nieuwsberichten die op elke zender eenvormig klinken. Zou de TV-kijker weten dat de massamedia hun nieuwsberichten ontvangen via hetzelfde ANP-persbureau dat sinds maart 2018 in handen is van miljardair John de Mol.

MSM is niet onafhankelijk

Behalve het ANP zijn ook de bekende persagentschappen “Bloomberg” en “Reuters” in handen van miljardairs. Ik vind dat opvallend. Waarom moeten persbureaus in handen zijn van rijke milardairs? Het predicaat “algemeen” van Algemeen Nederlands Persbureau vind ik niet in overeenstemming met de werkelijkheid. Hoe algemeen is een persbureau in handen van een miljardair. Ik vind het zorgwekkend dat drie grote persagentschappen de mainstream media(msm) van voorgekauwde nieuwsberichten voorzien. Afgestudeerde journalisten staan in de rij om bij de msm te solliciteren. Eenmaal achter het bureau ontvangen ze een vorstelijk salaris zolang ze braaf binnen de kaders publiceren. Een slimme tactiek van de elite om een vinger in de pap te hebben in de wereldwijde nieuwsvoorziening. Het journaille zal op die manier nooit een onafhankelijk onderzoek instellen naar de werkelijke bedoelingen van de elitaire persbureaus die beïnvloed worden door de idealistische Agenda 2030 van het WEF.

(lees hier verder)

Geen commentaar

Voor journalisten in loondienst geldt het spreekwoord: “wiens brood men eet, wiens woord men spreekt!” Journalisten die afwijkend denken vallen door de mand en mogen een ander baantje te zoeken. Waarom verschijnen er zoveel alternatieve mediakanalen op Youtube, die echter weer snel vertrekken en een eigen website beginnen vanwege de censuur van de eigenaren. Teveel kritiek op Big Tech en op Big Farma kan schadelijk zijn voor de uitrol van de Agenda 2030. De eigenaren van Youtube, Facebook, Instagram, Twitter en Google hebben eigen richtlijnen en bestraffen overtreders met een ban. De gebruikers accepteren het massaal. Ze hebben zich in grote getale aangemeld om niets te missen van het online gebeuren. Big Tech maakt het aantrekkelijk voor ons. Laat ons sociaal babbelen, foto’s en filmpjes uitwisselen en elkaars standpunten delen, maar pas op, heb geen kritiek op het establishment dat schadelijk kan zijn voor het uitvoeren van hun Agenda 2030.

Democratische vrijstaat is dood

Veel criticasters zijn verwijderd op Twitter en Facebook. Het is niet eens onze ‘eigen’ regering die bepaalt wat we niet mogen zeggen op sociale media. Het zijn de elitaire eigenaren van de moderne technologie, tegenwoordig aangeduid als de “Big Tech.” De private sector maakt dus de regeltjes, niet ‘onze’ overheid. Big Tech is nog altijd een private sector en geen overheid die de politieagent is in de publieke ruimte. In onze ‘oude’ democratische vrijstaat waren we vrij en blij om te roepen, te schrijven en te zingen wat we wilden. Met eigen woorden bepalen we de teksten van de liedjes die we zingen, de verhalen die we schrijven en de kritiek die we uiten op onze regering en op zaken die in de ogen van de burger niet deugen. Helaas gelden de soepele regels niet meer sinds de invoering van een noodwet, een lockdown en een avondklok. Ingesteld door nota bene een demissionair kabinet! Hoe luguber. Onze democratie is buiten werking gesteld. Oké, het is vanwege een pandemie, maar daarover is een stevige maatschappelijke discussie ontstaan. De discussie die we niet aantreffen bij het journaille van de msm. Daarvoor moeten we naar de alternatieve media, zoals ik eerder al aangaf.

Zakenkabinet

’s Avonds schakelen we de TV weer in. Suf kijkend naar OP1 en naar Beau op 4, waar dagelijks de dokters voorbij komen en de “kritische commentaartjes” van de politiek verslaggevers uit Den Haag. Ze gaan helemaal uit hun dak nu de formatie van een nieuw kabinet uit de hand loopt doordat de politiek door de mand is gevallen met leugenpraktijken en onmogelijke verkiezingsuitslagen. Met stevige kritiek op partijleiders die van dag op dag draaien in hun standpunten. Wel of niet meeregeren, welke partijen niet deugen, ministeries die moeten worden vergeven, en partijprogramma’s die overhoop worden gegooid ten behoeve van het landsbelang. Landsbelang? Inderdaad, nationaal belang is ineens belangrijker dan de stem van de kiezer die stemde op de inhoud van zijn partijprogramma. Politieke intriges met slinks gekonkel gaan ten koste van ordelijk bestuur waar juist nu grote behoefte aan bestaat. Een regering die orde op zaken stelt kan m.i. alleen door een zakenkabinet te formeren en nieuwe verkiezingen na 1 of 2 jaar als we helemaal coronamoe zijn.

Neutraliseren

Maak mij minister van rechtmatigheid(ha, ha, ha!) en ik zal de bezem door de ministeries halen en de kliek van topambtenaren vervangen door anti-globalisten die het landsbelang weer voorop stellen. Het coronabeleid op de helling gooien en kijken naar de resultaten van andere landen waar minder corona-overlijdens zijn geregistreerd zonder lockdown en avondklok. Het donatiebeleid aan de EU op de helling gooien en investeren in zorg en onderwijs. De nieuwsvoorziening neutraliseren en onafhankelijke mediakanalen zonder overheidssubsidies een kans geven via radio, TV en een vrij internet. Koppel het dik betaalde journaille los van hun broodheren. Maak ze freelancers die zelf het nieuws opzoeken en vervolgens als primeurtjes mogen publiceren. Koppel de sociale media los van Big Tech en geef het vrije woord terug aan de gebruikers.

Geen OMT maar EMT

Schrap de Agenda 2030 van het WEF van de politieke agenda in Den Haag. Stel een nieuw adviesorgaan(EMT) aan die onze politiek adviseert op gebied van gezondheid en economie. Het Economisch Managent Team adviseert met slechts 11 experts. Zes onafhankelijke economen en vijf onafhankelijke medische experts. Geef de economie voorrang boven de nationale gezondheid om de simpele reden dat zonder een goed inkomen een goede nationale gezondheid geen kans heeft. Het EMT valt dan onder het Ministerie van Economische Zaken. Uiteraard wil ik ook zelf een stem in het kapittel hebben. Voer daarom het correctief referendum opnieuw in. Ik wil de nieuwe informateur verzoeken om notie te nemen van de inhoud van deze column. Dank alvast.

GW

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wef

Kaag en Rutte bespraken op Tweede Paasdag de nieuwe Kamervoorzitter Vera Bergkamp

justitie 1563978186 e1567163579848

Belastingdienst is immuun: Grote groep gedupeerden toeslagenaffaire wil vervolging Belastingdienst voor knevelarij