in , ,

Politieke of burgerlijke controle onmogelijk: EU vernietigt op grote schaal interne correspondentie en documenten

EU Dictatorship

De Europese Commissie verwijdert op grote schaal correspondentie, waardoor onder meer notulen van besloten vergaderingen en interne documenten verdwijnen.

Controleren hoe politieke besluitvorming tot stand is gekomen wordt daardoor onmogelijk.

De Europese Commissie verwijdert op grote schaal correspondentie, waardoor ook notulen van besloten vergaderingen, rapporten en andere interne documenten verdwijnen en burgers en andere buitenstaanders niet kunnen controleren hoe politieke besluitvorming tot stand is gekomen.

De werkwijze leidt ertoe dat publieke controle op gevoelige en omstreden belastingafspraken tussen EU-landen onmogelijk wordt.

Het gebrek aan archivering is een direct gevolg van software die vanaf 2015 onder leiding van toenmalig voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in Brussel is geïntroduceerd, zo blijkt uit interne stukken.

E-mails en andere documenten worden sindsdien alleen gearchiveerd als ambtenaren in Brussel een apart vinkje zetten voor registratie. Doen zij dit niet, dan worden die na zes maanden „automatisch verwijderd”.

Dat geldt voor zowel de ontvangen als verzonden berichten uit de e-mailpostbussen.

In interne draaiboeken kondigde de Europese Commissie in 2015 voor het eerst de installatie van „technische hulpmiddelen” aan die „automatische verwijdering” en „instant mass-deletion” van e-mails tot gevolg heeft.

Dat blijkt uit The Code-documenten die ….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Officials Belgische ziekenhuizen: ‘Of de vaccins werken niet, of ze veroorzaken zelf Covid’ – ‘Covid patiënten dubbel gevaccineerd’

Nederland COVID 19 meldingen 11zon

Ondanks invoering van vaccin’s en apartheidspassen neemt het aantal COVID-gevallen in heel Europa sterk toe