in , , , ,

President van Finland wordt wakker: “Migranten die bij ons bescherming zochten en kregen, hebben door onmenselijke daden zelf onveiligheid gecreëerd”

finland 1546437229
GORBACHEVSERGEYFOTO / Pixabay

De Finse president Sauli Niinistö hield maandag een nieuwjaarstoespraak voor het volk, waarin hij uiting gaf aan zijn diepe bezorgdheid over de toekomst van de democratie in Europa. In zijn toespraak ging hij ook in op de ontwikkeling van de samenleving met de veel besproken toename van de seksuele criminaliteit en de onveiligheid in .

In een toespraak gericht aan de burgers heeft de Finse president dinsdag verklaard dat Europa “in een destructieve strijd om onze eigen waarden is beland”. Niinistö vestigde met name de aandacht op de protesten van de Gele Hesjes in en verklaarde dat de ontwikkeling ook betekent dat de vooruitzichten voor de buitenwereld er niet bijzonder veelbelovend uitzien.

“In plaats van onze Europese waarden te exporteren, moeten we ze nu thuis verdedigen. En vinden er misschien pogingen plaats om waarden te importeren die ons vreemd lijken? We weten welke de tegenstrijdigheden zijn met democratie, gelijkheid en vrijheid. We weten welke de tegenstrijdigheden met democratie, gelijkheid en vrijheid zijn.”

De president zei ook: “Finland is het meest democratische, meest gelijkwaardige en vrije land ter wereld. Onze kracht is altijd vertrouwen geweest, ook voor de autoriteiten: van het onderwijs tot de sociale dienst, van de politie tot de gezondheidszorg. ”

De wordt uitgedaagd

De verklaring voor de veiligheid van Finland is volgens Niinistö altijd geweest dat “degenen die onze veiligheid creëren van oudsher onze waardering genieten”.

Meer recentelijk heeft een negatieve ontwikkeling in de houding ten opzichte van onder andere de politie steeds meer aandacht getrokken in het land. Het was ook iets waar de president in zijn nieuwjaarstoespraak de aandacht op vestigde.

“Nu is het echter steeds duidelijker dat zij in hun werk worden blootgesteld aan ongepast, zelfs agressief gedrag. Er is iets ernstig misgegaan als degenen die hun diensten aan de maatschappij leveren tijdens hun werk bang moeten zijn voor de mensen die ze helpen.”

Migranten misbruik het systeem

Niinistö ging ook in op de recente groepsverkrachtingen van vrouwen en meisjes in het land. De media hebben opgemerkt hoe Afghaanse en Irakese mannen de seksmisdaden-statistieken in het land domineren en het probleem heeft woede gewekt onder de Finse bevolking.

“Wij hebben internationale overeenkomsten gesloten om mensen in nood te beschermen en wij zullen ons aan die overeenkomsten houden. Maar ook bij ons hebben we geleerd dat het systeem kan worden misbruikt door mensen die het land om andere redenen willen binnenkomen. Bovendien hebben we gezien hoe sommige mensen die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, zelf onveiligheid hebben gecreëerd door onmenselijke daden.”

Bron:

Finlands president: ”Vissa har skapat otrygghet genom omänskliga gärningar”

Lees ook eens verder bij de bron: fenixx.org

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trump versus the fed financial reset

The Global Financial Reset – Trump’s Economy versus The Fed

2019 1546437691

De voorspellingen voor 2019 van Andre Molenaar