in , , ,

Russische spionnenwalvis blijkt therapiewalvis voor kinderen

russische walvis

In een dramatische afwijking van zijn gebruikelijke betrouwbaarheid lijkt het erop dat de media het verhaal van de ‘Russische spionnenwalvis' helemaal verkeerd hebben gedaan. Verre van een geheime agent te zijn, suggereert een nieuw rapport dat de walvis daadwerkelijk therapie biedt aan kinderen in moeilijkheden.

De, schijnbaar lasterlijke, witte beloegawalvis was het onderwerp van talloze krantenartikelen en nieuwspakketten vorige week toen westerse mediakanalen over zich heen vielen om deel te nemen aan hun laatste ronde van bashen in .

Morten Vikeby, een voormalig journalist bij de krant, deed een verhaal over walvissen opgeleid voor therapiedoeleinden in de buurt van de Russische grens met in 2008. Hij zei dat hij gelooft dat de tamme walvis die verscheen voor de oostkust van Noorwegen Semion wordt genoemd omdat hij deze herkende van zijn bezoek aan de faciliteit.

De krant publiceerde gearchiveerde videobeelden van het bezoek op dinsdag.Veel van de ademloze rapporten meldden dat de walvis, die in de Noorse media ‘Hvladimir' werd genoemd , een zeer speelse instelling had en vriendelijk was tegenover mensen. Volgens een nieuw rapport van de Noorse Fiskeribladet-krant is daar een goede reden voor: de walvis is opgeleid om kinderen met psychische problemen te amuseren en troost te bieden.

Vikeby zei dat de harnassen op de walvis waarschijnlijk werden gebruikt om kleine boten met kinderen aan boord te slepen. “Dat is ook de reden waarom de walvis zo sociaal is,” zei hij. “Hij doet het goed bij mensen.”

Verschillende van de trucjes die de walvis in de  uitvoert, zijn vergelijkbaar met die van ‘Hvladimir', waar het zich momenteel in Noorwegen bevindt.

De nieuwe theorie over de oorsprong van de walvis werd verwelkomd door de Noorse visserijinspectie, die momenteel verantwoordelijk is voor de walvis. “We hadden gedacht in de richting van spionage of oorlog, maar nu lijkt het erop dat dit een walvis is die is opgeleid om goed te doen”, zei woordvoerder Jørgen Ree Wiig tegen Fiskeribladet. “Dat is fantastisch.”

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mazelengrafiek VS vaccinatie invloed

Zieker van de mazelen of van het mazelen-vaccin? Wat is wijsheid?

46625717322 df7e5deba1 SeaWatch

Migrantentaxi Sea-Watch 3 mag weer uitvaren, nieuwe regels pas vanaf augustus