in , , , ,

Schulden? Ze blijven uw verantwoordelijkheid!

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de

Geld het beheerst het leven. De een heeft teveel en de ander ruim te weinig. Nog steeds wordt ervan uitgegaan dat het maken van schulden nog steeds vrijwillig wordt aangegaan. Niets is echter minder waar. Omschakelen van een sociale staat naar een staat die het neoliberale gedachtegoed aanhangt is het slechtste wat er had kunnen gebeuren. De meeste gezagdragers zitten nu met het handen in het haar ( voor zover aanwezig).

De media draagt nog steeds uit dat mensen met schulden het aan zichzelf te danken hebben, ze noemen als reden overbesteding, kopen op afbetaling en ook “een verkeerd uitgavenpatroon” wordt naar voren gehaald. Nu heeft mijn vader zaliger altijd gezegd, je kan pas geld uitgeven als je het hebt. Ik ben van de generatie voor de babyboom. De zg vergeten generatie ( jaren 60). De misgrijpers van de samenleving, de betalers die hun inleg op huizenkoop, verzekeringen en betaalplannen zagen verdampen.

how millennial are you 2 22003 1473371885 0 dblbigOok de groep milenials  is een groep waar het niet goed mee gaat, zij zaten op de kruising van het “nieuwe” geld. Omschakeling van Landelijke munt naar de Euro! Het beleid is toen ook geschakeld naar Neoliberaal. Jezelf ontplooien ! Kun je niet meekomen? Jammer dan, want geen recht op inkomen, maar wel een prestatielening. De macht van de overheid is globaal uitgerold en de slaven zijn ingelijfd. Een ? Loser, je kan toch werken? Zo klinkt de mantra van de maatschappij ingefluisterd door de media en de Liberale aanhang. Geld verdienen en zo veel mogelijk. Kijk maar naar de VS, dat is het beloofde land en daar kan het. Buiten beeld ziet men niet waar het toe leid!

Imitatie, de taal bekt lekker, de mode met symboliek wordt voetstoots aangenomen, zonder de betekenis uiteraard! Nu blijkt Rusland een opkomende economie te worden, en dan is de taal erg belangrijk. Onze taal leent zich ervoor makkelijk Duits en Russisch op te pakken. Onbekend maakt onbemind en Rusland is gek genoeg nog wel een sociale staat. Natuurlijk is het daar niet alleen rozengeur en maneschijn, de mensen zijn improvisatie gewend en dat geeft een voorsprong tijden mindere tijden.

9k=Om nu terug te komen op het plan dat de overheid het niet langer goed met u voorheeft zijn de marktwerktuigen. Als men niet verzekert is van zorg, dan volgt een boete met toeslag van 30%. Bij non-betaling een deurwaarder met extra kosten. De jongere die van school afkomt heeft een studielening. De school wegens ziekte of onkunde niet afgemaakt? Boete en volledige terugbetaling van de studielening. Is dat een schuld die voorkomen had kunnen worden? Dan hebben we het nog niet gehad over de voorschotregeling van de oude subsidies. Huur/zorgtoeslag en andere toeslagen worden op voorschotbasis uitbetaald. De belastingdienst schat het inkomen over de betere tijden. Daarom terugbetaling als de situatie veranderd. Je staat gelijk op een schuld waar je niet meer van af komt. Dit kan 3 jaar en meer doorwerken. Boetes van kleine overtredingen? Ook deze lopen te snel op en zijn onrechtvaardig. Zeker de boetes die ter incasso worden aangeboden aan het CJIB. Loonbijslagen en gijzelingen door worden economisch ingezet, het is een verdienmodel waarbij men over lijken gaat. De laatste jaren is men tot het inzicht gekomen dat er meer niet kunners zijn dan onwilligen als het om betalen gaat.

29571.w360.r360 202.b29b2b5

Schijnheilig als ze zijn pakken ze het model niet aan maar plakken pleisters om zo het leven te vergemakken. De ene hand geeft en de ander neemt. Netto onder de streep geen verbetering. Daarom durft men te zeggen dat armoede niet bestaat. De potjes (pleisters) worden niet benut!

Het ontstaan van de problematiek begint al op de leeftijd van 18 jaar. Zelf de zorgverzekering betalen, zelf aangifte doen bij belastingen. Te maken krijgen met woonkosten. En natuurlijk op je 21e het huis verlaten want je ouders met een uitkering worden gestraft. Inhouding van een geschat kostenpatroon. De jongere zonder inkomen valt dan toch nog ten laste van zijn ouders. Het minimale waar een gezin van moet leven is dan slechts 1076 euro aan bijstand, uitgebreid met de toeslagen. Netto bedraagt dit ongeveer 1400 euro p/m. De armoedeval slaat toe want het berekende bedrag waar men een onbezorgd leven van kan leiden is 1800 euro per gezin. Dan moeten er geen gekke dingen gebeuren zoals een kapotte CV ketel of ander ongemak waar men aan verdient.

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in deSchulden worden in eerste instantie veroorzaakt door de overheid, de oplossingen die zij verstrekken zijn opdrachten geven aan Gemeenten om potjes op te zetten om deze problematiek te ondervangen. De gemeenten op hun beurt voeren de wettelijke regelingen uit op hun eigen manier en politieke kleur. De ene handelt naar de geest van de wet, de ander naar de letter van de wet. Rechtsongelijkheid en beknotting van de vrijheid en rechten van de mens. De verstrekking van geld komt uit diverse potjes, te weten zorg, bijzondere bijstand, de participatiewet en fondsen tegen armoedeval. Een uitkering hebben is niet belangrijk, want deze potjes gelden vanaf een inkomen van bruto 9000 per jaar tot 20.000 per jaar ( in euro's).

barriere de police 14 barreaux 2 metresDe aanvraag wordt zo moeilijk mogelijk gemaakt en de schroom hoog! Heb je dus wat aangevraagd, dan vergeet je dat je volgens het participatiefonds kan stapelen. bv een dagje uit met het hele gezin, gratis abbo, lidmaatschap van een vereniging, een hobby betaalbaar maken en nog veel meer. Hier geldt dan een stapeling. Helaas denken mensen niet na of hebben teveel schroom om deze fondsen te benutten want elk jaar blijft een groot gedeelte onbenut en de schulden van particulieren stijgen nog ieder jaar.

Nu vraag ik mij af wanneer die bom nu eens gaat klappen en de mensen tot bezinning komen dat het geldstelsel en politieke stelsel dient te worden vervangen. Hoe? Te beginnen met ene onvoorwaardelijk gemiddeld persoonlijk basisinkomen. Uitgebreid met zorg die door de overheid dient te worden uitgevoerd, ongeacht kosten. Zorg is geen markt! Justitie is ook geen winkel! Veel taken horen bij de overheid en die verzaakt. Daarbij de rechten van de mens met handen en voeten tredend.

Lees ook eens verder bij de bron: urubin.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brexit

Er komt helemaal geen Brexit!?

6866541534 9cee39124f face recognition

Overheid gaat automatische gezichtsherkenning onderzoeken