in

Steeds meer ongeregistreerde asielzoekers trekken naar Amsterdam

15522045679 ed6c60118b islam amsterdam

Verontrustend nieuws uit Amsterdam. Het onvolprezen AT5 meldt:

Er komen steeds meer asielzoekers zonder papieren naar de stad. De nachtopvang voor ongedocumenteerden is echter vol en daarom moeten ze steeds vaker op straat slapen.

De gemeente spreekt van een flinke toeloop en zegt dat per dag ongeveer tien nieuwe gevallen zich melden. Hoe dat komt is nog niet precies duidelijk. ‘Sinds een paar weken merken we dat er meer mensen komen en ook in andere steden horen we het’, zegt Annette Kouwenhoven van hulporganisatie Amsterdam City Rights.

AT5 breng het het overigens met de vreemde titel:

Aantal asielzoekers zonder papieren groeit: ‘Het leven in Italië is slecht’

Maar goed deze illegale migranten zijn veelal jonge mensen, ze kunnen in handen van mensenhandelaren vallen en op straat slapen is niet goed voor henzelf, noch voor de stad.

‘Hoe komt die stijging?’ vraag je je dan af. Zou het te maken met het bericht van eind september dat er in Amsterdam 24 uurs-opvang voor uitgeprocedeerden komt?

Zo lijkt ook het verhaal van een illegale migrant te bevestigen:

Ik kwam aan in Italië’, vertelt een van hen, een man uit Eritrea. ‘Je moet je vingerafdrukken geven. Daarna heb ik met een hoop mensen gesproken, zij zeiden dat het leven in Italië slecht is. Veel mensen wonen er op straat of onder een brug. Toen ik dat hoorde ben ik uit Italië vertrokken.

Hoe meer voorzieningen en geruchten over voorzieningen, hoe meer mensen deze kant op komen. Landen met een uitstekend sociaal vangnet trekken meer mensen, wat De Correspondent ook moge beweren: “Een aanzuigende werking is nooit aangetoond, maar kan niet worden uitgesloten”.

Sommige redeneringen zijn zo dom en ingewikkeld dat alleen een ‘intellectueel’ ze kan bedenken, denk ik dan.

Annette Kouwenhoven uit het AT5-artikel spreekt in een stuk op de site van Amsterdamcityrights, een organisatie die ongedocumenteerden helpt.: “Onze ervaring is dat veel mensen na jarenlang wachten en procederen uiteindelijk toch een verblijfsvergunning krijgen.” 

Terug naar de toename van illegalen nu. Hulporganisaties vragen Amsterdammers nu een bed beschikbaar te stellen voor een ongedocumenteerde. ‘Die kan een poosje bij je logeren’, zegt Kouwenhoven. Wel, dat geeft kansen aan de mensen die het goede voorhebben met alle asielzoekers en daarnaar stemmen, om nu eindelijk echt iets doen?

Deze illegalen toename valt in de categorie ‘voorspelbaar nieuws’. Hoe dan ook: er moet iets gebeuren.

Amsterdam moet geen tweede Parijs of Londen worden.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

Photo by mikecogh cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rusland wat u niet werd verteld e1539611315250

Video: EU schoothondje Oekraïne schoot MH17 neer

smoke

Studie bevestigd: additieven in e-sigaretten schadelijker voor longen dan tabak