in , ,

Studeren wordt voor de rijken: CDA en coalitie houden vast aan een verhoging van studierente met 18 procent per maand

andremsantana / Pixabay

Het eigen partijcongres wilde dat de christendemocraten daar vanaf zouden stappen. Ook jongerenafdeling CDJA trok fel van leer. Tijdens een debat over de kwestie werd echter duidelijk dat het voet bij stuk houdt.

In het regeerakkoord staat nu eenmaal dat omhoog gaat. „Het heeft zijn handtekening gezet onder het regeerakkoord en daar staan wij wel voor. Wij verdedigen dit en kunnen dit steunen”, aldus Kamerlid Harry van der Molen

Naast het geven ook de overige coalitiepartijen groen licht voor het opschroeven van de op studieleningen.

De op studieleningen gaat in 2020 omhoog voor alle studenten die dan aan een studie beginnen. Het maandbedrag dat zij na afloop van hun studie moeten terugbetalen, wordt gemiddeld 18 procent hoger.

Ex-studenten zijn daardoor in de toekomst duizenden ’s duurder uit.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.K.
2 jaren geleden

Geld gratis geprint door de centrale banken ….. studenten die eerst rente betalen voor niets meer dan een administratieve handeling … en als de student afstudeert mag hij behalve de studieschuld ook nog een het grootste gedeelte van zijn inkomen bij de belastingdienst afdragen.
Dit systeem is zo verschrikkelijk fout en daar is ook een woord voor. Het woord is SLAVERNIJ !!!! en dat banken het principe van fractionele reserve hebben is NIETS MINDER DAN MCRIMINEEL !!!

Duitse overheid komt met handleiding die kinderen aanmoedigt te “spioneren” op hun “rechtse” ouders

In speeltuin “Bananenrepubliek Nederland” is je enkelband verwijderen niet strafbaar