in , ,

Studie bevestigt: elektrische auto’s veel slechter voor klimaat dan diesels

geralt / Pixabay

Het gerenommeerde Ifo Instituut in München heeft een studie van wetenschappers van de Universiteit van Köln gepubliceerd waaruit blijkt dat elektrische auto’s het veel zwaarder belasten dan diesels. Bovendien zal het omschakelen op elektrisch de komende jaren nauwelijks iets te veranderen aan de uitstoot van CO2.

Toch zijn het diesel auto’s die de komende jaren in heel in de ban worden gedaan.

Volgens een van de wetenschappers, Cristoph Buchal, hebben elektrische auto’s ‘aanzienlijke hogere CO2 emissies dan diesel auto’s.’ Dat komt omdat er een enorme hoeveelheid energie wordt gebruikt voor de winning en verwerking van lithium, kobalt en mangaan, wat nodig is voor de productie van accu’s.

Juist zeer hoge uitstoot elektrische auto’s

Zo komt er voor het accupak van één Tesla Model 3 maar liefst 11 tot 15 ton CO2 vrij. Nu maakt dat op zich helemaal niets uit, want het CO2/opwarmingsverhaal is zoals u weet één grote . Verder is CO2 een volstrekt natuurlijk gas waar planten en gewassen wel bij varen, maar dit terzijde. We gaan hier even uit van de valse bewering van de Westerse elite dat CO2 een gevaar voor ons vormt, en wij als burgers financieel enorm moeten bloeden en inleveren om de uitstoot tegen te gaan.

Buchal verrekende ook de energie die centrales moeten produceren om een elektrische auto zo’n 10 jaar lang op te laden. Dan komt hij op een CO2 uitstoot van 156 tot 180 gram per kilometer, waarmee elektrische auto’s tot de meest vervuilende op onze wegen gaan behoren en daarom in het hoogste BPM tarief terecht zouden moeten komen.

Term ‘zero emissie’ auto’s misleidend

Duitse onderzoekers noemen de term ‘zero emissie auto’s’ zoals die door de worden genoemd dan ook letterlijk een misleiding. Een Mercedes met diesel motor is minder belastend voor het klimaat dan zo’n elektrische bak. Ze schreven ook dat het EU doel om in 2030 de uitstoot tot 59 gram CO2 per kilometer te beperken ‘technisch onrealistisch’ is.

De realiteit is dat de omschakeling op ‘duurzame’ en ‘groene’ energie –windmolens, zonnepanelen e.d.- over een dikke 10 jaar bij lange na niet voldoende is om zelfs maar een deel van onze energiebehoeften te dekken – laat staan als er dan miljoenen elektrische auto’s rondrijden die dagelijks gigantische hoeveelheden energie gaan wegzuigen.

Waterstof en methaan maken veel meer kans

De Duitsers schrijven dat de uitstoot wel kan verminderen als op waterstof gebaseerde motoren verder worden ontwikkeld, en benzine motoren (deels) op methaan -dat door CO2 vrije bronnen is geproduceerd- kunnen gaan rijden. Hiermee is de uitstoot met mogelijk een derde terug te brengen, waardoor diesel op den duur niet meer nodig is.

De gepromote en straks verplichte omschakeling op elektrische auto’s om ‘het klimaat te redden’ wordt door journalist Tyler Durden van Zero Hedge ‘de grootste zwendel in ons leven’ genoemd. Nu geldt dat overigens voor bijna het hele klimaat’beleid’, en zeker het Nederlandse.

Rijdende bommen

Waar nauwelijks aandacht wordt besteed is dat elektrische auto’s bij botsingen levensgevaarlijk voor de inzittenden blijken te zijn. In de vliegt de ene na de andere Tesla in de brand of explodeert zelfs, omdat het accupak ook een relatief lichte botsing niet aankan. Diverse mensen zijn hierdoor al onnodig omgekomen. Hadden ze een normale benzine auto gereden, dan waren ze er hooguit met lichte verwondingen vanaf gekomen.

Het gebeurt inmiddels ook in . Een beveiligingscamera filmde hoe een Tesla in een parkeergarage spontaan explodeert. Gelukkig was er op dat moment niemand in de buurt.

Kortom: voor het klimaat hoeft u het zeker niet te doen, en voor uw eigen veiligheid al helemaal niet: een elektrische rijdende bom kopen die gepromoot wordt als het voertuig van de toekomst.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Grote zware batterij pakketten met kleine actieradius zijn enorm milieu vervuilend en zijn niet de oplossing. Er zijn diverse oplossingen en die komen er op neer dat er helemaal niet meer getankt behoeft te worden, maar dat bevalt de banken en grote olie maatschappijen in het geheel niet. Meerdere uitvinders zijn vermoord.
    Dus de hele maatschappij wordt weer eens het bos in gestuurd. Waarom?
    De elite / cabal is op uit om burgers maximaal op kosten te jagen, hard aan het werk en ook nog eens het idee te geven dat men het milieu heel serieus neemt. En dat alles is pure larie ! Een mens leeft niet om zijn leven lang als een slaaf te werken.

    Hieronder een link met een filmpje van een uitvinder die een electromotor met permanente magneten gebruikt. Maar er zijn ook andere oplossingen waarbij water wordt gesplitst in zuurstof en waterstof. En anders dan wat op school wordt geleerd kun je een enorme brandstof besparing realiseren en soms is helemaal geen fossiele brandstof meer nodig.

    Zoek zelf op internet en youtube en raak overtuigd dat de mensen van deze wereld worden belazerd op alle fronten.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

NRC checkt: NPO staatstelevisie blijkt inderdaad SovjetUnie NPO, u betaalt

FBI geeft toe dat Hillary Clinton’s e-mails zijn gevonden in het Witte Huis onder Obama