in , ,

Teken nu en eis een referendum over TTIP

Proteste gegen TTIP im Internet

Achter gesloten deuren, in het grootste geheim, wordt er tussen de EU en de VS onderhandeld over het handelsverdrag TTIP. Regeringen en bedrijven beloven ons om economische groei en te creeeren aan beide kanten van de . De onderhandelingen voor TTIP zijn strikt geheim. Maar er lekt genoeg uit en de Canadese versie van TTIP – het -verdrag – is al klaar en we weten dus wat er ruwweg in TTIP terecht zal komen.

TTIP en CETA bedreigen de democratie. Noodzakelijke verbeteringen op gebied van milieu-, arbeids- dierenwelzijns- en consumentenrechten worden vrijwel onmogelijk gemaakt, omdat regelgeving door zowel de EU als de VS moet worden goedgekeurd. Bovendien kunnen bedrijven straks de Nederlandse overheid aanklagen bij speciale private tribunalen, als ze kunnen aantonen dat beleid tot economische schade leidt. In gewone mensentaal: politici kijken wel uit om wetten te maken die consumenten beschermen (en economisch nadelig zijn voor bedrijven). Dat kan ze op een flinke schadeclaim komen te staan.

Maar wij burgers in staan niet machteloos – we hebben sinds kort een krachtig middel in handen om dit soort zaken te blokkeren. We kunnen sinds 1 juli een nationaal afdwingen over nieuwe wetten en verdragen. Dat willen wij gebruiken tegen TTIP en CETA.

foodwatch is een van de oprichters van het Platform TTIP referendum. Het Platform TTIP referendum is een petitie gestart om een referendum te eisen indien TTIP en CETA niet van tafel gaan.

Lees verder en teken voor het referendum bij de Bron: foodwatch

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Geenpeil blauw ringloos hashtag

Oekraïne: Kernenergie, schaliegas, kinderarbeid, GMO, plofkip en militaire operaties

6042939838 2edceaf1f4 kippen

Oekraïense/Nederlandse plofkip al toegelaten op Nederlandse markt