in ,

Trump geeft US Navy toestemming op Iraanse gunboats te schieten als ze lastig zijn, oorlog nabij?

trump2

President zei dat hij de Amerikaanse marine toestemming had gegeven om Iraanse kanonneerboten te “vernietigen” als ze Amerikaanse schepen achtervolgen.'

Ik heb de Amerikaanse marine opgedragen alle Iraanse kanonneerboten neer te schieten en te vernietigen als ze onze schepen op zee lastigvallen', zei de president woensdag in een tweet , zonder meer details te geven.

De post komt een week nadat 11 Iraanse kanonneerboten de Amerikaanse marine en kustwachtschepen in de Perzische Golf hebben lastiggevallen, meldde de Wall Street Journal .

De marine noemde de manoeuvres van ‘gevaarlijk en provocerend'.

De boten, onderdeel van de marine van de Islamitische Revolutionaire Garde, naderden binnen 10 meter van de kustwacht Kotter Maui, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de Amerikaanse marine.

De Amerikaanse schepen reageerden door waarschuwingen te sturen via brug-tot-brugradio en blaashoorns. Na een uur trokken de Iraanse boten zich terug en ‘openden afstand tussen hen'.

De Amerikaanse schepen voerden militaire oefeningen uit in dat deel van de Perzische Golf.

In de Perzische Golfregio zijn de spanningen sinds vorig jaar opgelopen nadat Iran een Saoedische olie-installatie had aangevallen, een Amerikaanse bewakingsdrone had neergeschoten en aan boord van verschillende internationale schepen was gegaan.

Lees verder bij de bron: nypost.com via tpook

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gates20PWs20sanitized

E-mailadressen en wachtwoorden van WHO, NIH, Wuhan Lab en Gates Foundation gedumpt op 4chan

52e3d645425ab10ff3d8992cc52036761d39c3e45659764c73297ed390 640 bosbrand

Momenteel woedt ‘Nederlands grootste natuurbrand ooit’ in Brabant