in , ,

Twintig miljoen inwoners in 2060, groei vooral door immigratie

nederlanders emigreren vanwege onrust ruimtegebrek en mentaliteit

De Nederlandse bevolking groeit in de komende tientallen jaren tot 19,6 miljoen inwoners in 2060. Dat verwacht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

“Je kan niet zeggen dat er een duidelijk plan ligt hoe we daarmee moeten omgaan”, zegt VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yeşilgöz in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

In de vandaag gepubliceerde bevolkingsprognose ligt het verwachte inwonertal voor 2060 ruim 930.000 hoger dan in de vorige raming van 2018. Het CBS meldt dat vooral wordt uitgegaan van een hoger aantal immigranten.

De bevolking groeit de komende tien jaar met gemiddeld 105.000 mensen per jaar. In 2030 zijn er naar verwachting één miljoen meer mensen dan nu.

Meer immigratie dan immigratie

Dat komt vooral doordat er meer mensen immigreren dan emigreren. De verwachting is dat er tot 2030 jaarlijks gemiddeld 296.000 immigranten komen en 214.000 mensen Nederland verlaten. Ook worden in de komende tien jaar meer kinderen geboren dan er mensen overlijden.

“Tot voor kort dacht men dat na de hoge immigratieaantallen van de afgelopen jaren het wel zou terugvallen naar lagere aantallen. Dat is niet vol te houden”, zegt demograaf Jan Latten bij Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Dit jaar zien we weer een explosie. We hebben 100.000 positief als migratiesaldo. Dat betekent dat er zoveel meer komen dan gaan.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
europa the last battle

Duitse jurist lekt nieuwe EU-wet om mensen die tegen immigratie zijn op te sluiten in inrichtingen

leugens 1544906695

Betrapt: liegende Femke Halsema betaalt géén marktconforme huur voor ambtswoning