in , ,

Uitkeringsfraudeur kan na afpakken uitkering keer op keer nieuwe uitkering aanvragen en krijgen

geld cadeau 1551695273
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Het zijn vooral mensen van Turkse, Marokkaanse of Oost-Europese afkomst die toch nog een huis in hun land van herkomst blijken te hebben, weet u uit de talloze rechtszaken die zijn verschenen.

Maar wie daar eenmaal op betrapt is kan opnieuw aanvragen en het huis blijven aanhouden.

Eerst even over de truc: als de gemeente achter verzwegen bezit komt trekt deze de bijstandsuitkering in en heeft de fraudeur een schuld van de teruggevorderde plus een boete (mag niet hoger zijn dan totaal uitgekeerde bijstand). De bijstandsklant kan echter opnieuw bijstand aanvragen, en dan geldt het vermogenssommetje bezit minus schulden (bij een lopende uitkering tellen alleen bezittingen mee, uitleg).

Dat maakt dat diegene door de schuld aan de gemeente onder de vermogensgrens zit en recht heeft op bijstand.

Ondertussen kan de gemeente de rap teruggekeerde klant niet dwingen om het buitenlandse huis te verpatsen – want bijvoorbeeld familiebezit – en de schuld wordt zeer mondjesmaat kleiner omdat iemand op bijstandsniveau amper hoeft af te lossen.

Lees verder bij de bron: Das Kapital & Tpook.nl

Nederlanders worden gediscrimineerd in eigen land. Steeds weer die middelvinger naar mensen die zich inzetten en goede wil tonen. Steeds weer luiheid belonen, faciliteren.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
47145158602 882616667e Internationaal Strafhof

Nederlandse Staat(Kabinetten Rutte I,II,III en Balkenende) voor Internationaal Strafhof gedaagd

56339 europeflag

EU wil TiSA doordrukken: de uitverkoop van onze openbare dienstverlening aan multinationals