in ,

Verstandig: Rusland gaat ontkoppeling van internet testen en terugvallen op Runet

internet down 1549997445
TheDigitalArtist / Pixabay

gaat een test houden waarbij het land zich van de rest van ontkoppelt. De test houdt verband met een wetsvoorstel dat vereist dat internet in het land onafhankelijk van dat van het buitenland moet kunnen functioneren.

De grote internetbedrijven zoals Mail.ru en Yandex.ru in Rusland hebben zich erachter geschaard, bericht ZDNet en ook alle internet-aanbieders, waaronder MegaFon, Beeline, MTS en RosTelecom, doen mee met de test.

Het loskoppelen moet hen informatie verschaffen over hoe hun netwerken zich houden als de connecties met het buitenland verbroken worden en welke kosten ermee gemoeid zijn. De internetaanbieders zouden vrezen voor grote verstoringen en nog veel vragen hebben over de uitvoering.

Ze moeten verkeer laten lopen via systemen van de Russische telecomautoriteit Roskomnadzor, die de inhoud en route van het dataverkeer kan controleren.

Plannen voor een autonoom Russisch internet zijn er al langer en komt voort uit dat buitenlandse mogendheden Rusland kunnen afsluiten van de rest van internet. De mogelijkheid om te terug te vallen op een autonoom ‘Runet' moet voorkomen dat dit tot chaos leidt.

De kosten voor een autonoom Runet worden geraamd op 20 miljard roebel, omgerekend 270 miljoen .

Alles bij de bron; Tweakers

Lees verder bij de bron: www.privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maatisvol

Belgen zijn het zat: woensdag een algemene staking en daarmee de Belgische economie tot stilstand brengen

2019 02 12 18 01 09

Soros bevestigt dat hij in Europa aan het verliezen is