in , ,

VVD tijdens verkiezingen: ‘illegalen actief opsporen en uitzetten’, maar nu trekt VVD de portemonnee om illegalen actief te gaan onderhouden

Wat te doen met uitgeprocedeerde ? Ofwel mensen die zonder goede reden naar kwamen en vervolgens geen paspoort hebben ontvangen. Vaak kunnen ze niet terug. Voor zichzelf zorgen kunnen ze ook niet. De gemeenten zitten ermee in hun maag en ze kosten geld.

Vaak wordt voor dergelijke gevallen een karige opvangvoorziening gerealiseerd, zoals in Groningen, waar onlangs een illegale migrant zichzelf in brand stak.

Het is raar dat het Rijk gemeenten eerst opzadelt met een taakstelling voor en vervolgens niet thuis geeft als er tussen zitten. Tevens vreemd dat de daarmee haar eigen verkiezingsbelofte weer eens niet nakomt, die zouden iets doen met illegaliteit. Maar daar blijkt nu weinig van terecht te komen.

Nederland is ondertussen het afvoerputje ‘ongedocumenteerde mensen’ geworden. De -vluchtelingenorganisatie UNCHR laat op haar website weten dat er ongeveer 10.000 personen zonder geldig persoonsbewijs aanwezig zijn in het land. Hoe ze hier überhaupt terecht zijn gekomen is de vraag, maar het kan in Nederland allemaal.

De mensen die hier zonder verblijfsvergunning zijn zouden in principe terug moeten naar hun eigen land. Maar als dat echt niet gaat, zoals politici en bestuurders beweren, waarom worden ze dan niet genaturaliseerd? Wat voor nut heeft het mensen maanden of jarenlang op te vangen? Op deze manier houden we een bizarre situatie in stand.

De bed-bad-brood voorzieningen moeten zo snel mogelijk sluiten en de personen moeten terugkeren of een generaal pardon ontvangen. Het is het één of het ander.

Dat laatste is wellicht niet wat u wenst, maar bespaart uiteindelijk wel bakken vol met geld en onzin. Gecombineerd met een nog zelf te ontwerpen restrictief migratiebeleid zouden we dan eindelijk kunnen beginnen met dweilen en dan met de kraan dicht i.p.v. open. Dat is dan ook voor het eerst sinds  1994 (!). Mensen maandenlang in karige opvang zetten en claimen dat dit menselijk is, terwijl de situatie die deze veroorzaakt zich niet verandert, is natuurlijk belachelijk en helemaal niet menselijk.

Ook de instroom van nieuwe migranten blijft hoog en onder hen bevinden zich ongetwijfeld veel ‘ongedocumenteerden’.
Dit is het Nederland van nathouden en pamperen, durft er nog iemand verantwoording te nemen?
Mark Harbers trekt de portemonnee om gemeenten te ondersteunen bij de opvang van illegalen. Hij houdt zich daarmee volledig aan het verkiezingsprogramma. Bron: VVD.nl

Een VVD-propagandaplaatje. Mark Harbers (VVD) trekt de portemonnee om gemeenten
te ondersteunen bij de opvang van illegalen. Hij houdt zich daarmee volledig aan
het verkiezingsprogramma. Toch? Bron: VVD.nl

Staatssecretaris Harbers (VVD) heeft daarom besloten gemeenten te ondersteunen bij de opvang van (de facto) illegalen. Net voor de verkiezingen hield de VVD ons nog trots vol ‘illegaliteit strafbaar te willen stellen’, maar daar lijkt dus niets van te komen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Een generaal pardon bespaart helemaal geen bakken met geld, als ze zouden mogen blijven komen zo goed als zeker ten last van de Nederlandse bevolking en van solliciteren en werken zal nooit wat terecht komen, ik zou zeggen tegen de VVD los je belofte in en zet ze de grens over, laat Merkel er maar wat aan doen die heeft toch WILKOMMEN geroepen en “wir schaffen das”, laat ze nu dan ook maar op de blaren zitten.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Huh? Snel de 5G-netwerk vergunningen veilen en daarna pas veiligheidsonderzoek

Een coup van regeringen tegen haar eigen volk, de VN-migratiepact’s vinden oorsprong in “Duitse oorlogsverklaring”