in , , , ,

Huh? Snel de 5G-netwerk vergunningen veilen en daarna pas veiligheidsonderzoek

31155104527 dac9a098a2 5G

Het ministerie van EZ gaat regels stellen voor de straling van zendmasten naar aanleiding van de uitrol van het 5G-netwerk. De gezondheid van de burgers moet beschermd worden, maar in ons land bestaan nu geen vastgestelde limieten voor de straling van telefoonzendmasten.

Dat was het bericht dat het AD bracht (HIER) op basis van een document van het Ministerie van Economische Zaken. (HIER) De uitrol van het 5G-netwerk gaat zorgen voor een toenemend aantal antennes op straat. Bijvoorbeeld in lantarenpalen en bushokjes. Deze antennes hebben vaak een hogere capaciteit, maar een lager bereik.

Voor een brede 5G-dekking zijn daardoor een stuk meer antennes nodig.

biologische effecten ems 5GAlzheimer, tumoren en onvruchtbaarheid..
De straling die bij antennes vrijkomt, zorgt mogelijk voor een gevaar voor de volksgezondheid. Wat het precieze effect is, is onduidelijk. Het ministerie wil zeker weten dat de elektromagnetische velden van de antennes geen bedreiging vormen voor de gezondheid van burgers.

Eerder al waarschuwden wetenschappers in een oproep aan de Europese Unie (HIER) voor de mogelijke risico’s van het nog te bouwen 5G-netwerk. De stralingsdichtheid gaat flink omhoog, terwijl de gevolgen voor de volksgezondheid onbekend zijn. Uit sommige onderzoeken zou blijken dat er een verband is tussen straling en hersentumoren, Alzheimer en onvruchtbaarheid bij mannen.

Anderzijds is het 5G-netwerk kennelijk belangrijk voor de toekomst van onder meer zelfrijdende auto’s, drones en razendsnelle internetverbindingen op mobieltjes..

In ons land geen limieten…?!

Nederland behoort tot de weinige landen in Europa (HIER) waar geen vastgestelde limieten voor de straling van telefoonzendmasten gelden. Je vraagt je af hoe het mogelijk is, dat een kabinet niet de wetten rondom de bescherming van burgers naleeft..!

De totale chaos, want dat is het, inzake vergunningen voor en onderzoek naar de schadelijkheid van elektromagnetische straling, is in onze ogen stuitend.

Want als wetenschappers al waarschuwen en ambtenaren hun werk niet doen, door geen rapporten maken, die deze waarschuwingen onderstrepen, waar zijn we dan als burgers belandt..?? De Europese richtlijn met limieten voor elektromagnetische velden, (HIER) die in 1999 werd opgesteld, is in Nederland niet wettelijk ingevoerd.

Het zijn nu de gemeenten die beoordelen of ergens een nieuwe zendmast mag komen. Voor hoogspanningskabels gelden in Nederland al wel strengere regels, omdat uit onderzoek blijkt dat er waarschijnlijk een verband is tussen de straling van hoogspanningslijnen en kinderleukemie. Daarom mogen er geen huizen of scholen dichtbij een hoogspanningslijn worden gebouwd.

MAAR NIKS VAN DIT ALLES, WANT WAT BLIJKT..?

Kabinet wil snel veiling supersnel mobiel netwerk..

Het kabinet gaat de pot spekken en de veiligheid van burgers negeren..? Het kabinet, de minister van Economische Zaken, heeft namelijk, buiten veel publiciteit om, de eerste grote veiling voor de nieuwe 5G-frequenties voor mobiele telefonie gepland. Dit zal gebeuren rond eind 2019/begin 2020.

Dat blijkt tussen de regels uit een reactie van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken onlangs op het bericht van de aanstaande overname van Tele2 door T-Mobile (HIER).

Lees verder bij de bron: WantToKnow.nl

AD artikel 5G netwerk schadelijk

Photo by Christoph Scholz cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belasting 1543493804

Shell en belasting betalen? Zet het maar uit je hoofd!

5212335093 c68fd80329 vvd

VVD tijdens verkiezingen: ‘illegalen actief opsporen en uitzetten’, maar nu trekt VVD de portemonnee om illegalen actief te gaan onderhouden