in , , , ,

Juli 2019: Regering Ethiopië heeft het land uitgeleverd aan de IMF

jim morrison media

De elite kan haar macht alleen maar handhaven door misleiding. Ze zorgen er voor dat dat ze alle officiële media, radio, TV en kranten,  in handen hebben met slaafse journalisten die precies opschrijven wat ze wordt opgedragen.

Toch zijn er een groeiend aantal mensen die de leugens doorzien en streven naar een betere maatschappij. De meesten van deze mensen worden ‘opgevangen’ in een zogenaamd linkse partij (als bijvoorbeeld de PvdA) die het strijdbare van de massa weet te onderdrukken.

Over blijft een groep die zelfstandig nadenkt en daadwerkelijk streeft naar een andere, een socialistische maatschappij. Binnen deze groep is echter weer een verdeeldheid gezaaid door, laten we Nederland als voorbeeld nemen, ‘verbetringen’ en ‘veranderingen’ binnen de actieve bewegingen voorstelt.

In de CPN hebben we gezien dat het deze verraders als Ina Brouwer, Gijs Schreuders en anderen, ook nog lukt ook om een actief linkse beweging te vernietigen.

Maar niet altijd lukt het de Elite om zo de bewust geworden massa onder de duim te houden. Opstanden en soms revoluties breken uit.

Hiervoor heeft de Elite de politie en desnoods het leger achter de hand, Doodgewone jongens wat je buurman zou kunnen zijn, worden klasseverraders en mishandelen en (soms) moorden in opdracht van de Elite.

oki

Met de invoering van het kapitalisme (nee lezer, het kapitalisme heeft niet altijd bestaan), heeft de Elite een machtig wapen ontwikkeld waarmee ze zelfs hele landen de duimschroeven aan kunnen draaien.

We leven nu in een achterlijke maatschappij waar we niet zonder het geld, dat door de Elite wordt gedrukt en uitgegeven, kunnen leven. Geen geld, geen eten, geen dak boven je hoofd.

In 1944, toen de Elite zagen dat ze de oorlog van de Sovjet Unie zouden verliezen, beseften ze dat ze de niet-socialistische landen onder hun controle moesten houden. Wat was er een mooier (vreedzaam kuch) wapen dat afhankelijkheid van de valuta die gedrukt werd door de Elite zelf.

Ze richtten hiervoor het Internationaal Monitair Fonds (IMF) en de Wereldbank op.

”Het IMF werd opgericht in 1944, tegelijk met zusterorganisatie de Wereldbank, in het kader van de wederopbouw van het internationale betaalverkeer na de Tweede Wereldoorlog. Doel van het IMF was toe te zien op naleving van de akkoorden van Bretton Woods en internationale overeenstemming over de wisselkoersen tot stand te brengen. Het fonds werd in december 1945 voor het eerst officieel in werking gesteld door 29 nationale regeringen.”

baf8a poster yes to real socialism

De gevolgen waren dat landen economisch werden geboycot en daardoor gedwongen werden geld van de Elite, via de IMF te lenen om het land weer op te bouwen. Een kind begrijpt dat dit, ook al hebben sommige landen geen keus, het spleen met vuur is. De Elite zal er namelijk voor zorgen dat het land hun schuld nooit meer kan afbetalen

Ethiopië, het land van de Keizers, welke bij de Eliteclub behoorden sloot zich in 1945 direct bij de IMF aan. We weten inmiddels dat het geleende geld (de schuld) niet ten gunste kwam aan de bevolking, maar aan een select klein groepje Ethiopische Elite.

In 1974 pleegden linkse militairen een staatsgreep, wat in 1987 uitmondde in een communistisch land, De Democratische Volksrepubliek Ethiopië. Het levenspeil van de bevolking ging met sprongen omhoog.

Dat was natuurlijk een doorn in het oog van de Elite en in 1991 wisten ze met geweld een eind aan te maken. Vandaag is Ethiopië weer onder controle van de Elite en de regering afhankelijk van de IMF gemaakt.

Let wel, ook landen met een linkse regering maken noodzakelijkerwijs gebruik van de IMF geldleningen, maar zullen proberen dit onder controle te houden zodat ze er niet afhankelijk van worden. Niet gechanteerd kunnen worden dus.

37
Ethiopië NA de communistische regering. Terug naar AF

Het IMF dook als een havik op de nieuwe, niet-communistische regering en bemoeide zich weer met de politiek en de economie van het land. Overheidsinstellingen die onder controle staan van en ten gunste zijn van het volk moeten aan de kapitalisten uitgeleverd worden.

Het IMF over Ethiopië:

”Het nieuwe wettelijke kader voor publiek-private partnerschappen kan een belangrijke rol spelen bij het versterken van de groei door de ontwikkeling van de particuliere sector en het aanbieden van openbare diensten te bevorderen, terwijl de overheidskosten worden verlaagd, aldus het rapport. Het pleit ook voor privatisering en opheffing van belemmeringen voor particuliere investeringen in sleutelsectoren, die beleidsaankondigingen door de overheid ondersteunen”.

En wie zien we dan opeens op het toneel verschijnen? Ons eigen Illuminatie Koningshuis in de persoon van fascistendochter ”koningin’ Maxima.

694
Argentijnse Junta-dochter, financieel-economisch-politieke echtgenote van illuminatie-topman Koning Willem de Domme van Nederland was daarvoor speciaal naar Ethiopië gegaan

Dat de arrogante Maxima zoals altijd boven de wet denkt te kunnen leven, blijkt ook nu weer.

Verkeerspolitie Ethiopië houdt konvooi Máxima aan

Het konvooi met koningin Máxima, die momenteel voor de Verenigde Naties op werkbezoek is in Ethiopië, is gisteren op weg van de plaats Debre Berhan naar hoofdstad Addis Abeba even aan de kant gezet door de verkeerspolitie. Die vond dat de stoet veel te hard reed en stond op het punt om bekeuringen uit te schrijven. De Ethiopische begeleiders van de koningin moesten tekst en uitleg geven, waarna de rit kon worden hervat.

Niet eens de moeite genomen om herkenbaar te zijn

De agenten konden moeilijk zien dat het om een officieel konvooi ging. De koningin reed namelijk in een onopvallende auto. Weliswaar wapperde daarop haar koninklijke standaard, maar dat zei de Ethiopiërs kennelijk niet zoveel. De stoet bestond verder uit blanco busjes en een enkele wagen van de beveiliging die ook geen zichtbare toeters en bellen had.

Het enige opvallende aan de inderdaad tempo makende auto’s waren de knipperlichten en de relatief hoge snelheid voor de weg. De wagens reden ook niet altijd vlak bij elkaar, omdat de weg rijkelijk was voorzien van verkeersdrempels, waarbij steeds moest worden gestopt om te voorkomen dat de inzittenden van de auto door het dak zouden vliegen. Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld.

Een ander escorte, zoals dat in veel andere landen wel gebruikelijk is, was er in de vorm van een enkele motoragent alleen binnen Addis Abeba. Daar bleken de andere verkeersdeelnemers redelijk gehoorzaam want de stoet kon zonder opstoppingen door de avondspits rijden voor de afspraak die Máxima had bij BelCash, een bedrijf dat verschillende digitale diensten aanbiedt.

Kennis

Het is de tweede keer dat de regering van het Oost-Afrikaanse land de koningin heeft uitgenodigd. Ethiopië wil werk maken van het verbeteren van de toegankelijkheid tot financiële diensten en kan daarbij de kennis van Máxima goed gebruiken. De koningin zei eerder deze week erg naar haar bezoek te hebben uitgekeken. De koningin is sinds 2009 speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor de bevordering van toegankelijkheid tot financiële diensten, ook wel financiële ‘inclusie’ genoemd. Een bevolking die toegang heeft tot bank-en spaarrekeningen, verzekeringen en leningen kan zich beter ontwikkelen.

Ethiopië wil op dat gebied een inhaalslag maken. Twee derde van de bevolking heeft die gewenste toegang niet, en vrouwen nog minder dan mannen. Met mobiel bankieren kan vooruitgang worden gemaakt, maar dekking en betrouwbare elektriciteitsvoorzieningen zijn daarbij obstakels die ook aangepakt moeten worden. Koningin Máxima heeft tijdens haar bezoek onder meer gesprekken met de ministers van Financiën en Innovatie en Technologie, dr. Getahun Mekuria, en de gouverneur van de National Bank of Ethiopia. Ook zijn ontmoetingen gepland met president Sahle-Work Zewde en premier Abiy Ahmed. Aldus het AD

Lees verder bij de bron: Gerrit Herders Blog

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
asiel 1562399454

Weer een nieuwe reden om asiel te verlenen: “verminderde intelligentie”

klimaat

Er is te weinig, niet te veel CO2