in , , ,

Weet u nog de aanscherping van privacywetgeving om illegale immigratie tegen te gaan? Vooral burgers met verkeersboetes gepakt

kellepics / Pixabay

Om illegale migratie tegen te gaan zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht om gegevens over passagiers aan de Koninklijke Marechaussee te verstrekken, maar deze data levert vooral veel waarschuwingen over verkeersovertreders op. Dat staat in een onderzoek van onderzoeksbureau Panteia naar het gebruik van passagiersgegevens voor de grenscontrole (pdf).

Luchtvaartmaatschappijen moeten aan de Marechaussee bepaalde gegevens verstrekken van alle passagiers en bemanningsleden die van buiten het Schengengebied en van buiten de naar Nederland vliegen. Het gaat dan om gegevens uit het reisdocument aangevuld met enkele gegevens over de vlucht en de boeking. Deze gegevens staan bekend als Advance Passenger Information (API).

Met de API-gegevens kan de Marechaussee kijken of iemand aan boord van een vlucht in verschillende opsporingsregisters voorkomt of op verschillende watchlists staat. Ook wordt er gekeken naar mensen die vanwege een combinatie van persoons- en vluchtgegevens matchen met een profiel. De screening die op deze manier plaatsvindt kan een match opleveren, die vervolgens wordt gevalideerd.

Het aantal alerts dat in 2017 betrekking had op illegale immigratie kwam uit op 421 passagiers (3,6 procent van alle alerts in dat jaar). In 120 gevallen werd een persoon de toegang tot Nederland geweigerd. In het eerste kwartaal van 2018 gaat het om 46 mensen. Zo’n 14 procent van de alerts in 2017 had betrekking op passagiers van wie het reisdocument als vermist of gestolen stond geregistreerd.

Cijfers van de Marechaussee laten zien dat een groot deel (38 procent) van de in totaal 11.000 alerts die in 2017 werden gegeven gaat over passagiers die gesignaleerd staan vanwege een verkeersboete (Mulderfeit). Het gaat dan om passagiers die na herhaalde betaalverzoeken nog steeds één of meerdere verkeersboetes niet hebben betaald.

API

De API-verplichting staat los van het PNR-wetsvoorstel dat vorig jaar aan de Tweede Kamer werd aangeboden. Dit wetsvoorstel verplicht luchtvaartmaatschappijen om Passenger Name Record (PNR) gegevens aan te leveren. PNR-gegevens bevatten informatie die luchtvaartmaatschappijen nodig hebben om reserveringen te kunnen verwerken en te controleren.

Naast persoonsgegevens als naam en geboortedatum gaat het bijvoorbeeld ook om betalingsgegevens, reisgenoten, bagage en plek in het vliegtuig.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: privacynieuws.nl

Hoe voelt dat nou? Elke keer weer de deksel op je neus te krijgen door het gelieg en bedrieg..
De is er niet voor u maar om uw leven zwaarder te maken. 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sem
2 jaren geleden

/
Neo- DDR

MM
2 jaren geleden

De calvinistische Nederlander vindt elke overheid goed. Zelfs misdadigers – als het maar de naam overheid draagt

MM
2 jaren geleden

Onthou nou : alle wetten zijn ervoor bedoeld om je zakken leeg te roven
.
En het boetebeleid in NL. is de zuiverste vorm van “institutionele staatscrimaliteit”. Rechtbanken en Financien werken hier nauw samen.

jack
Antwoord aan  MM
2 jaren geleden

Maar nu : Doe je aangifte van diefstal of zaakschade- daar wordt vervolgens niets mee gedaan.
Antwoorden zoals :
a-We hebben te weinig financien. b-We hebben te weinig personeel. c-We moeten priorititen stellren.
Overheid !!!!!!!!!!!! ??????

NL overheid is compleet de weg kwijt !!!!!
Antwoord aan  jack
2 jaren geleden

Helemaal mee eens. Ben opgelicht door een malafide bedrijf onder valse toezeggingen voor zeer groot bedrag.
Politie doet niets, Fraudehelpdesk reageert maar kan niets doen, AFM kent probleem maar doet niets, FIOD reageert niet eens, Consuwijzer is een farce, KCM is waardeloos advies.
In een woord: de Nederlandse staat moet zich dood schamen.
De burgers zijn alleen goed om te betalen.

Waarom zie ik nooit een enquete over het functioneren van de NL overheid?
Omdat de overheid dondersgoed weet dat ze enorm fout zit.

Rutte zorgt goed voor islamitische jihadisten in de gevangenis, blijkt jihadlectuur aan terroristen te verstrekken

Anonimiteit moet altijd een optie blijven! Overheid wil online identiteitsbewijs en digitale kluis