in , ,

Werkverdringing; Boos, bozer en woest

13629594224 e942d71e26 werkeloos1

Arbeid adelt ! Althans dat was “vroeger”. Nu is de uitdrukking, als je voor een kwartje geboren wordt , wordt je nooit een Euro. Of is het toch anders in 2017. Wie het weet mag het zeggen ! Ondertussen worden er massaal vrijwilligers geworven voor diensten die normaal door professionals uitgevoerd worden.

We kennen natuurlijk de buschauffeur, die trouw de rondjes om de kerk rijdt. Een rijbewijs D is vereist, ook een chauffeursdiploma gebaseerd op personenvervoer, neem daarbij ook E.H.B.O en een geneeskundige verklaring ( max 5 jaar) en U begrijpt dat er een behoorlijke investering van deze persoon heeft plaatsgevonden. Het is dus een vak ! Zo’n ding bestuur je niet effie’s ! Kennis en omgangsvormen, betaalsystemen en tarieven. Je moet nog wel wat weten.

Hetzelfde geldt voor de vrachtwagen chauffeur en niet te vergeten de taxi chauffeur. Wat wielen heeft moet met een vergunning bestuurt worden en het liefst een tandje meer. De opleiders worden bewust gedemoniseerd door het CBR. Het is een miljardenhandel. Een groot tekort aan rij-instructeurs en rijscholen op rijbewijzen C en D. Vergrijzing slaat toe, regels nemen toe en de investeringen verdienen zich niet langer terug. Droog brood, want waarom een buschauffeur opleiden ? We zetten er een paar sprinters op, met wat vrijwilligers. Rijbewijs B is dan de minimale eis. Betaling en vergoedingen blijven uit. Een kleine crashcursus wordt aangeboden, gratis en het staat goed op je cv.

De oude rotten van het vak zijn in dienst van detacheringsbureau’s en vloeien langzaam de WW in. Daarna is het bijstand of niets ! Oneerlijke concurrentie, kosten beheersing , dat is wat bedrijven je vertellen. Een vacature ? Waarom zo’n dure professional nemen als het “vrijwillig’ kan. Een stagiair, een vluchteling of een werkloze ? Ze moeten maar wat terugdoen voor de uitkering die zij ontvangen. De klaplopers ! Ondertussen moet het goedkoop en dan krijg je excessen. Agressie, geen service en dan ook nog inboeten op de te bereiken locaties. De OV privatisering is mislukt. Geen service, slecht materieel en een beroerde verbinding.

De logistieke branche is zwaar getroffen, evenals de zorg branche.

hogervorstHet zou goedkoper worden en beter. Inmiddels weet de 50+ ‘er wel wat er anders moet. Deze groep is het hardst getroffen. Niet flexibel, ongezond en veeleisend. De duurzame medewerker die loyaal is staat aan de zijlijn. veranderingen OKE , maar inboeten op je investeringen als “loonslaaf” is NOT DONE ! Bedrijven willen niet investeren, maar winst maken. Echter het een gaat niet zonder het ander, en daarbij crisis ! Waarom zouden we ook voor raden van bestuur en directies nog werkzaamheden verrichten als alles gratis moet ?

We krijgen een schuldgevoel aangepraat, ouderen zijn stinkend rijk, en werken ? Liefst tot je dood ! Mensen willen graag een leven. Werk, vrouw en kinderen, een stek om te wonen en liefst ook nog wat recreatie erbij. Onbezorgd zorgen voor je gezin. Ondertussen is de economie heilig verklaart en het is nog nooit zo’n zooitje geweest. Greed oftewel hebzucht, geld verdienen en over lijken gaan. Verbieden van stakingen, demoniseren van vakbonden, demoniseren van chronisch zieken en gepensioneerden. De maat is vol, de maatschappij is ten volle ontwricht ! Oorzaak ? U snapt het wel inmiddels ? Loyaal zijn aan de staat die de staat niet meer is maar een groep mensen die aan de touwtjes hangen van het grote geld, geërfd dan wel oneerlijk bij elkaar geharkt !

De zorg is er heel erg aan toe, kaalslag over de ruggen van het personeel. Managers varen er wel bij, directies ook weliswaar ! Hun vergoedingen zijn gestegen, bonussen en stropdassen uitgedeeld ! Ondertussen merken de zorgvragers een kentering in service en behandeling. Pyjamadagen, koekjes en koffie zelf betalen. Dat deden ze al, maar dubbel is wel zo netjes, zijn rijk genoeg. Eigen bijdrages waar je niets van terug ziet ! Onthouden van hulpmiddelen van medische aard dan wel hulpstukken. Besparing noemt de instelling dat. Te weinig verplegers ? Mantelzorg is nu de bom, dat heet participatie, ik noem het mensonterend en a-sociaal ! AWBZ is opgeheven, dat gaat rechtstreeks naar verzekeraars nu, onze landelijke aardgas opbrengsten.

Vervanger ? De WMO, door gemeenten uitgevoerd ! Slecht ter been of gewoon oud ? Dan krijg je een korting op je vervoer. Nu kennen we allemaal het Rode Kruis. Deze hebben busjes rijden, deze busjes worden bestuurd door vrijwilligers ! Het Rode Kruis harkt aan giften toch wel enkele miljoenen per jaar binnen voor rampen. Loondienst ? Nee geen geld voor ! Wel geld is er voor dure gebouwen en overhead die niets met hulpverlening te maken heeft. De directeuren zijn geen vrijwilligers !

Ondertussen maken instellingen, zoals Careyn, dankbaar gebruik van geschonken busjes. Een vrijwilliger erop en Oma en Opa kunnen met hun rollators of rolstoelen een dagje in de file staan. Veiligheid ? Onjuist vastgezette passagiers, versleten materieel en ondeugdelijke communicatie. Het liefst zien ze de vrijwilliger ook nog even tanken op zijn /haar eigen kosten. Zorggroepen maken hier graag gebruik van om de kosten laag te houden en de winst hoog. Ondertussen gaat het gespecialiseerde taxivervoer eraan. Bekwaam geschoold personeel  komt in de werklozen pool terecht. Vof en ZZP bedrijfjes verdwijnen. Concurreren tegen de vrijwilliger is onbegonnen werk. Dat mensen boos worden en maatregelen nemen is begrijpbaar. En dat er ineens iets vervelends gebeurd, is onbegrijpbaar ? http://www.ad.nl/dordrecht/uitstapjes-voor-rolstoelers-bruut-afgeblazen-busjes-zijn-verwoest~ac3579bd/

Vervoer ? Dient in handen te zijn van verantwoordelijke personen, en wel mensen die eerlijk betaald krijgen. Weten dat ze een verantwoordelijkheid hebben voor materiaal, werkgever en levende haven.

U komt dan uit bij de landelijke vervoerder de NS, het regio Openbaar vervoer en de taxi-bedrijven. De zorgsector kan hieruit putten, dan maar wat minder winst ! En wat betreft de goederen ? Er zijn heel veel vrachtwagen chauffeurs tekort, maar de opgeleide diehards zitten thuis achter de geraniums, te duur, dus gaan “we” nieuwe opleiden, polen, Tsjechen en wajongers. Aan het werk luiaards ! Er is hoop, de werknemers die verdrongen worden pikken het niet meer en nemen maatregelen. Dit soort initiatieven letterlijk laten afbranden. Goed voor de verzekeringsbranche en de taxi branche ! Ik mag het niet zeggen, dus denk er maar het fijne van.

De oprichting van de vrijwilligers partij, politici als vrijwilligers, want rekeningen betalen en eten kopen is niet nodig. We betalen genoeg aan belastingen en openbaar Nuts. En wat blijkt ? Betalen en zelf je rommel afvoeren, je eigen vervoer regelen, je onderwijs. Kortom je investeert in de maatschappij en daar wordt ook belasting op geheven. Willen we dat ?

Stem in maart verstandig, en ga stemmen ! Laat alle gevestigde partijen het maar merken. Alleen vrijwilligers maken het verschil !

Lees verder via de Bron: Urubin.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8538679708 015bc2fdcb android

Oepsie! 64% van de Nederlandse Android-smartphones is zo lek als een mandje

Wo 2 1 1024x790

Teken aan de wand? Duitsland: “Voorbereiden van aanvalsoorlog” is per 01-01-2017 uit wetboek strafrecht geschrapt