in

Zaten er onder de ‘oproerkraaiers’ op het Malieveld politiemensen in burger?

qimono / Pixabay

De massale demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag liep zondagmiddag uit op ongeregeldheden. Er zijn ruim 400 mensen gearresteerd.

De door de actiegroep Viruswaanzin aangekondigde was in eerste instantie verboden, maar werd alsnog door burgemeester Remkes gedoogd, hoewel dat niet gecommuniceerd is.

De politie sprak van een ‘grimmige sfeer’, maar de demonstranten ontkenden dat stellig. Volgens de politie zorgden vooral ‘voetbalfans’ voor een escalatie van de situatie.

Hoe kon het dat het protest uitliep op ongeregeldheden? Viruswaanzin laat weten dat de sfeer rustig was en dat aanwezigen bloemen uitdeelden.

Toen gebeurde er iets opmerkelijks: “Volgens meerdere getuigen zochten op een gegeven moment enkele niet tot de demonstranten behorende agitatoren de confrontatie met de deelnemers. Dit was het startschot voor de politie om met harde hand de mensen van het Malieveld te verdrijven.”

Er zijn aanwijzingen dat de oproerkraaiers politiemensen in waren die zich onder het publiek mengden. Op een aantal foto’s is namelijk te zien dat zij ….

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ter informatie: Apple en Google hebben helemaal niet ‘stiekem’ corona-apps geïnstalleerd

Politiebond luidt noodklok en willen stoppen: ‘We raken grip op samenleving kwijt’