in ,

Zomersneeuw die in Nieuw-Zeeland valt + wereldwijde afkoeling

Een ‘witte kerst' is een absurd vooruitzicht in , maar het zou de Zuidlanders kunnen worden vergeven dat ze dit jaar een weddenschap plaatsen nadat de zeldzame zomersneeuwgebieden onder de 200 meter vrijdag 11 december zijn bedekt.

Zoals oorspronkelijk gerapporteerd door stuff.co.nz , daalden de temperaturen ‘s nachts en viel er vrijdagochtend sneeuw, vrij aanzienlijk in sommige delen, in Noord-Southland – op State Highway 6 tussen Lumsden en Kingston, op Gorge Hill tussen Te Anau en Mossburn, en in heuvelland in de provincie.

Er lag ook sneeuw op het Remarkables-gebergte in Queenstown en vlokken waren neergedaald in Arrowtown en Garston. Foto's van de sneeuwval werden gepost op de South Proud NZ Faceboo k-pagina met het onderschrift: “Garston heeft een beetje een sneeuwdag vandaag! Tot zover de zomer, hè? “

Zomersneeuw in Garston, Southland [Matt Coffey].
Zomersneeuw in Garston, Southland [Matt Coffey].

Het officiële weerbureau van het land, de Metservice, had voorspeld dat de sneeuw zou vallen tot 700 meter, maar in werkelijkheid zakte het tot een laag niveau van 200 meter, waar het nog steeds naar beneden gaat, wat het reizen ernstig beïnvloedt.

De Metservice heeft de voorwaarden sindsdien “onredelijk” genoemd, maar gaf geen commentaar op hun blunder.

De vlokken zullen naar verwachting doorgaan tot vrijdagmiddag en tot zaterdag – een klimaatgebeurtenis die consistent is met een Grand Solar Minimum en niet met antropogene (klik voor meer informatie op de onderstaande link):

Lees verder bij de bron: elektrovert


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We worden genept: Oostenrijkse politicus bewijst dat cola positief test op corona

Genvaccin met nanodeeltjes: steeds meer mensen maken zich zorgen