in , ,

Zwangere vrouw van meesterbrein Sri Lanka blies zichzelf en haar 3 kinderen op tijdens politiebezoek

triest 1556186964
pixel2013 / Pixabay

De zwangere vrouw van één van de handlangers in de golf van brutale bomaanslagen in Sri Lankaanse hotels en kerken, blies naar verluidt zichzelf op toen de bij haar thuis aankwam. De explosie heeft haar evenals haar drie kinderen gedood.

Negen verdachten, waarvan er acht al zijn geïdentificeerd, worden verondersteld centraal te staan ​​in het sinistere om christelijke gelovigen en toeristen in Sri Lanka op te blazen, wat tot dusverre resulteerde in 359 doden. In totaal zijn ongeveer 60 mensen gearresteerd toen de politie een breed optreden tegen mogelijke medeplichtigen ontketende.

Sri Lankaanse functionarissen hebben de namen van de aanvallers niet genoemd.

Volgens meerdere rapporten behoorden koperfabrikant Inshaf Ahmed Ibrahim en zijn broer Ilham Ahmed Ibrahim tot de meesterbreinen. Er zijn tegenstrijdige berichten over welke van de broers zichzelf opbliezen tijdens de .

Een van de meest maagzuurdragende berichten betreft echter het lot van Fatima Ibrahim, in de media geïdentificeerd als de zwangere vrouw van een van de twee terroristenbroers.

ABC meldde, verwijzend naar de Sri Lankaanse vice-minister van , Ruwan Wijewardene, dat de politie, toen de politie hun ouderlijk huis in Colombo naderde, een zelfmoordvest liet ontploffen en zichzelf en haar drie kinderen van het leven beroofde. Drie politieagenten kwamen naar verluidt ook om het leven.

Reuters heeft echter een andere versie van evenementen. Onder verwijzing naar een bron, zei het bureau dat het Ilham Ahmed Ibrahim was, de jongste van de twee broers, die een bom tot ontploffing bracht, zowel zijn eigen leven als die van zijn kinderen en zijn vermeende echtgenoot wegnam.

Wijewardene heeft onthuld dat de meerderheid van de zelfmoordterroristen uit welgestelde achtergronden kwam. Sommigen van hen studeerden in het buitenland. De openbaring van de identiteiten van de bommenwerpers is een totale schok voor hun gemeenschap geworden, die losbarstte van de reeks aanvallen samen met de rest van het land. De vader van de broers, die tijdens het onderzoek werd gearresteerd, is een welgestelde specerijhandelaar, bekend om zijn bijdragen aan kansarmen.

“Ze hebben een diploma, we geloven dat een van de zelfmoordterroristen in het VK heeft gestudeerd en later zijn postdoctoraal in heeft gedaan voordat hij terugging naar Sri Lanka,”  zei de minister.

De lokale autoriteiten zijn van mening dat de aanvallers banden hadden met de National Thowheed Jamath, een islamistische groep in eigen land. Reuters meldde, verwijzend naar een familiebron, dat Ilham Ibrahim een ​​volgeling van de groep was en aan zijn bijeenkomsten had deelgenomen.

Hoewel National Thowheed Jamath weinig bekend was voordat het ervan beschuldigd werd een drijvende kracht te zijn achter de moordpartijen, gaf de regering van Sri Lanka later toe dat ze talloze tips had genegeerd.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst 1541154060

Eigenlijk zou je geen belasting meer moeten betalen, in ieder geval minder!

toezichthouder grote risico aivd onrechtmatigheden

Sleepwet van AIVD en MIVD blijkt inderdaad sleepnet te zijn, honderden keren onterecht toestemming