in

“Agenda 2020” van Al-Qaida uit het jaar 2006: De 7 fasen tot het Kalifaat

screenshot 1211

1. “Ontwaken” 2. “Ogen openen” 3. “Opstaan” 4. “Instorten van de Arabische regeringen” 5. “Islamitisch Kalifaat IS” 6. “Totale Oorlog” 7. “Definitieve overwinning”

Stichting en opmars van IS langer van tevoren gepland. Het doel is een islamitisch Kalifaat, groter dan het Osmaanse Rijk. Ik heb het betreffende artikel zo 'n twee jaar geleden – op 20-02-2015 – geschreven. Nu, 12 jaar na de afkondiging van een zgn. 7-fasen-plan van Al-Qaida, staat men ervan versteld hoe precies de islam zijn verovering van de wereld plant en hoe ver hij met dit plan al gevorderd is.

Het 7-fasen-plan van Al-Qaida wordt op dit moment concreet uitgevoerd

De IS-troepen zijn voortgekomen uit Al-Qaida strijders, bij wie zich voormalige Irakese officieren (Soennieten) hebben aangesloten. Dit verklaart ook het militaristische succes van IS, dat alleen door het ingrijpen van werd beëindigd. Gefinancierd wordt IS (ondanks dementia) door de soennitische Golfstaten en Saoedi-Arabië – en door de .

Doel van IS is de oprichting van een islamitisch kalifaat, nog groter dan het Ottomaanse Rijk, dat ook Spanje, half en de -landen zal moeten omvatten

Zo is dan ook Boko Haram in Nigeria en andere Afrikaanse landen bij dit plan onder te brengen. Boko Haram is de zuidwestelijke arm van IS en treedt met identieke methodes en donateurs op tegen het nog overgebleven christelijke Afrika. Het doel is de volledige ontkerstening en islamisering van het hierboven getoonde gebied.

Op 12-08-2005 – dus 10 jaar geleden – berichtte “Spiegel Online” over een interview, dat de Jordaanse journalist Fouad Hoessein, die geldt al één der beste kenners van Al-Qaida, heeft gevoerd met breinen achter het islamitische terreurnetwerk. Daar kwam een doemscenario uit voort, dat echter één ding openbaart: de geboorte van IS en zijn concentratie op werd reeds toen zorgvuldig gepland en is, zoals beschreven in het 7-fasen-plan, ook zo ingetreden.

Moslims willen regressief, ondemocratisch en mensvijandig zijn. Maar wat de onderwerping van niet-islamitische landen en de verovering van landen en hele dynastieën aangaat, hebben ze een onvergelijkelijke deskundigheid en zijn alle andere ideologieën – het communisme inbegrepen – veruit de baas.

Pas als wij dit hebben erkend, hebben wij een reële kans om ons van de islamitische pest te ontdoen.

“Ik heb een hele serie Al-Qaida-ideologen geïnterviewd om er achter te komen hoe de toekomst van de openlijke oorlog tussen Al-Qaida en Washington er uit zal zien”, schrijft de Jordaniër in het voorwoord. Wat hij vervolgens op de pagina's 202 tot en met 213 openbaart, is een scenario dat evenzeer getuigt van de verblinding van de terroristen als van hun brute compromisloosheid. In zeven fasen, blijkt daaruit, hoopt het terrorismenetwerk een islamitisch Kalifaat op te richten, waar de te zwak voor zal zijn om het te bestrijden.

Oordeelt U zelf, in hoeverre dit plan reeds werd waargemaakt.

Zeven fasen tot het Kalifaat

– De eerste fase, genaamd “het ontwaken”, is dus reeds afgesloten; ze moet geduurd hebben van 2000 tot 2003, nauwkeuriger gezegd vanaf de voorbereidingen voor de van 11 september 2001 in New York en Washington tot aan de val van Bagdad in 2003. Het doel van de aanslagen moet wel zijn geweest de VS te provoceren tot oorlogen in de islamitische wereld, teneinde de moslims “wakker te schudden”. “Het resultaat van de eerste fase was – voor het gevoel van de breinen en strategen achter Al-Qaida – zeer goed”, schrijft Hoessein. “Het slagveld werd uitgebreid, de Amerikanen en hun bondgenoten werden een gemakkelijker te treffen en dichterbij gelegen doel.” Het is het netwerk bovendien gelukt om zijn boodschappen “in iedere plaats” hoorbaar te maken.

– De tweede fase, “het openen van de ogen”, loopt volgens Hoessein´s rangschikking op dit moment af; ze moet in 2006 zijn beëindigd. In deze tijd, hopen volgens Hoessein de terreurstrategen, wordt de “islamitische gemeenschap” zich bewust van het westerse . Al-Qaida wil zich in deze fase ontwikkelen van een organisatie tot een beweging, vat Hoessein samen. Het netwerk rekent erop dat in deze jaren vele jonge mannen zich bij hem aansluiten. Irak zal hiertoe worden uitgebouwd tot een operatiebasis van globale betekenis, zelfs zal daar een “leger”worden opgesteld en zullen er bovendien bases worden gevestigd in andere Arabische staten.

– De derde fase wordt omschreven als “Het opstaan en op-twee-benen-terechtkomen”. Ze zou het tijdvlak van 2007 tot 2010 omvatten. “Er zal een concentratie zijn op Syrië”, voorspelt Hoessein op grond van zijn bevindingen. De strijdende kaders zouden klaarstaan, gedeeltelijk hielden ze zich in Irak op. Ook aanslagen in en -nog explosiever – tegen Israël zouden voor deze jaren worden geadviseerd. Aanvallen op Israël, hopen de breinen achter het het terrorisme vervolgens, zullen van Al-Qaida een alleszins erkende organisatie maken. Bovendien zou een uitbreiding van de aanslagen in de buurlanden van Irak, dus bijvoorbeeld in , mogelijk zijn.

– In de vierde fase, tussen 2010 en 2013, zal het volgens Hoessein Al-Qaida erom gaan de ineenstorting van de gehate Arabische regeringen te bewerkstelligen. “Het sluipende verlies aan macht van het regime zal leiden tot een gestadige toename aan kracht bij Al-Qaida” – zo luidt de conclusie. Parallel moeten er aanvallen worden uitgevoerd tegen olieraffinaderijen, de economie van de VS op de korrel worden genomen door cyberterrorisme.

– Aldus zal het in de vijfde fase, tussen 2013 en 2016, lukken om een Islamitische Staat uit te roepen – en zelfs een Kalifaat. De invloed van het Westen in de islamitische wereld zal dan reeds aanzienlijk achteruit zijn gegaan, zeggen de Al-Qaida-ideologen bij voorbaat, ook Israël zal dermate verzwakt zijn dat er voor tegenstand niet hoeft te worden gevreesd. De Islamitische Staat zal een nieuwe wereldorde tot stand brengen, zo rekenen de Al-Qaida-planners voor zichzelf uit.

– De zesde fase, te beginnen in 2016, voorziet de “totale confrontatie”, concludeert Hoessein uit datgene wat hem duidelijk geworden was. Onmiddellijk na het uitroepen van het Kalifaat zal het “islamitische leger” de door Osama bin Laden vaak voorspelde “slachting tussen geloof en ongeloof” op touw zetten.

– Tenslotte moet de zevende fase volgen, die wordt beschreven als de “definitieve overwinning. De Al-Quaida-strategen, aldus Hoessein, gaan ervan uit dat het Kalifaat stand zal houden – omdat de rest van de wereld tegenover de bereidheid tot strijden van “anderhalf miljard moslims” géén stand zal houden. In het jaar 2020 moet ook deze fase, waarbij de oorlog niet langer dan twee jaar zal duren, zijn afgesloten.

Klik hier om het hele artikel te lezen: www.spiegel.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bee9997a9fddffa7a44de74f 640 armoede1

Ouderenvervoerder speelt data van haar gebruikers door

2018 01 13 15 28 55.PIIGS NL D 02e

Target-2 explodeert: Opnieuw Duitse en Nederlandse miljarden naar Italië en Spanje