in , , ,

Al slapend zien we niet wat er werkelijk gebeurt, ofwel The Matrix in afgezwakte vorm

Mysticsartdesign / Pixabay

Tyler Durden heeft op Zero Hedge een artikel geplaatst van John Whitehead, eerder gepubliceerd op de site van The Rutherford Institute.

In het artikel schrijft Whitehead over de films van John Carpenter, waar hij zijn schrijven m.n. baseert op de film ‘They Live’, een film van meer dan 30 jaar geleden. Hoewel 30 jaar oud, ziet Whitehead in de film opvallende overeenkomsten met de huidige politiestaat die men VS pleegt te noemen. Met gebruik van media als de tv prent men de bevolking zaken in als gehoorzaam te zijn en bang te zijn, dit door boodschappen die je normaal niet ziet, maar die de hoofdpersoon met een speciale bril wel kan zien. Voorts heeft de tv dan ook nog het effect op mensen hun zorgen even opzij te zetten, iets dat zonder meer gebeurt met de argeloze kijker.

Men jaagt de mens angst aan voor ‘het onbekende’, ofwel voor bijvoorbeeld terroristen in een ver land, aanvallen op publiek door éénlingen, of zelfs angst voor buren die men niet kent. Alles gevoed met series, films en programma’s over daadwerkelijke misdaad, zoals Opsporing Verzocht (fopsnorren verkocht*). Let wel het gaat hier om de bevolking van de VS, de manier waarop de maatschappij daar is ingericht en hoe de reguliere massamedia worden beheerst door plutocraten en grote investeringsmaatschappijen, hoe Hollywood middels films en series het volk angst aanjaagt middels wat je niet anders kan zien dan een vorm van hersenspoelen.

De VS is maar al te vaak het slachtoffer in deze films en series, terwijl de VS een paar keer is aangevallen: Pearl Harbour, in feite niet behorend tot de VS en een aanval die voorkomen had kunnen worden, maar die men expres liet gebeuren zodat de VS zich in WOII kon mengen. Verder uiteraard 9/11, waarvan intussen meer dan duidelijk is dat deze terroristische aanslagen werden georganiseerd en geregisseerd door de VS zelf. Niet moeilijk te bedenken dat we in Nederland en de rest van het westen dezelfde kant opgaan, zie alleen al al het fake news en manipulaties in onze reguliere media, voorafgaand en tijdens de illegale oorlogen die de VS deze eeuw begon, waarbij meer dan 2,5 miljoen mensen zijn omgekomen, ofwel feitelijk vermoord door de VS en haar hielenlikkende NAVO-partners, waaronder Nederland (en ja daar betalen we met z’n allen aan mee…).

Hoe is het mogelijk dat er zoveel films en series zijn die zogenaamd aantonen dat het westen slachtoffer is van terreur en het onbekende, zodat het terecht lijkt dat het westen met grootschalige terreur ingrijpt in landen waar we niets, maar dan ook helemaal niets te zoeken hebben…??? De werkelijkheid is volkomen omgedraaid, de VS en haar NAVO-partners gebruiken grootschalige terreur in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika (sinds kort ook met NAVO troepen uit Europa), deze terreur roept logischerwijs agressie op bij de nabestaanden van het enorme aantal slachtoffers…  Hoe meer van deze films en series vertoond worden, hoe meer de mens angst krijgt voor het bestaan en achter de ongebreidelde westerse agressie gaat staan, terwijl geen hond nog ziet dat de terreur die we zelf uitoefenen van een grootte is, waarbij aanslagen in het westen in het niet vallen. Gevolg van die westerse terreur: het kweken van aanslagen in het westen en enorme vluchtelingenstromen (waar dan schunnig genoeg zelfs angst wordt gekweekt voor die vluchtelingen).

Kortom we laten ons leven en beseffen niet dat e.e.a. zich voltrekt over ons bestaan, we dromen vrij te zijn, maar zijn dat in werkelijkheid allesbehalve…..

Carpenter is in zijn films altijd sterk anti-autoritair en hij laat de kijker zien hoe de mens in feite slaapt terwijl onzichtbare machten zich het leven van de slapenden toe-eigenen, dit geldt des te meer voor de film ‘They Live’.

Vanmorgen hoorde ik dat een geschifte generaal het internet van Nederland wil bewaken, lees: zuiveren van kritiek, waarvoor hij dan het sprookje aanhaalt dat ‘men’ (lees: Rusland) ons manipuleert via de sociale media. Als iets dergelijks doorgang zou vinden, kunnen we het laatste restje echt objectieve journalistiek vaarwel zeggen en worden we alleen nog volgepropt met neoliberale leugens.

Lees het volgende uitstekende artikel en de rillingen zullen je over de rug lopen (ach ja, het is het hele jaar Halloween):

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zorgpremie

Eén op drie Nederlanders onaangenaam verrast door zorguitgaven waarvoor ze moesten bijbetalen

Fort Europa

EU rechters leggen Oost-Europa aan de asielketting: verplicht migranten opnemen, of anders…