in , ,

Altijd leuk de verkiezingstijd: Rutte haalt uit naar Brussel wegens Italië

Buiten de verkiezingen om loopt als een reutje achter een loops teefje aan, de EU in dit geval. Ook kwispelt hij bij elke opdracht die vanuit de EU komt voert die gewillig uit. Maar nu laat hij zich horen of loopt hij alvast vooruit op zijn nieuwe baantje als EU opperhoofd?

Premier Mark vindt Brussel te laks voor Italië. De Europese Commissie moet de regering in Rome harder aanpakken voor het schenden van afspraken over de begroting. De huidige gang van zaken voedt het wantrouwen bij bijvoorbeeld Nederlanders.

De Europese Commissie treedt niet op tegen Italië en legt het land geen boetes op, klaagde de premier tijdens een debat op een internationale economische top in het Zwitserse Davos. Het is niet goed als landen die hun eigen huis niet op orde brengen, daar mee wegkomen, betoogde Rutte.

Rutte: “Er is sprake van verdeeldheid tussen het Noorden en het Zuiden van de Europese Unie. De Europese Commissie treedt niet op tegen Italië, legt het land geen boete op vanwege het schenden van de begrotingsregels.”

Hij wordt daar naar eigen zeggen op aangesproken.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oudjes in de EU-val lokken? Jan Terlouw (87) lijstduwer Europese verkiezingen maar gaat niet naar Brussel

Utrecht is gevallen: Politie adviseert leerlingen om niet meer alleen over straat te gaan