in , , ,

BAM! Huishoudens door BTW-verhoging volgend jaar 300 euro duurder uit

Een huishouden is volgend jaar gemiddeld zo’n 300 meer kwijt aan btw. Het lage -tarief wordt namelijk per 1 januari 2019 verhoogd van 6 naar 9 procent.

Onder andere boodschappen, boeken en theaterkaartjes worden duurder.

Tegelijkertijd gaat onder meer de inkomstenbelasting omlaag en stijgen de inkomens waardoor de meeste huishoudens er wel in op vooruitgaan. Door een deel van de belasting op arbeid te verschuiven naar consumptie, zet het kabinet een stap in de hervorming van het belastingstelsel.

In totaal moet deze verhoging zo’n 3,1 miljard opleveren, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Plan Bureau (CPB). Een -verhoging wordt vaak volledig en vrijwel onmiddellijk doorberekend in de prijzen. De lasten komen voor 75 procent op het bordje van consumenten en 25 procent bij bedrijven terecht.

Dit betekent dat 2,3 miljard voor de rekening komt van consumenten en 0,8 miljard euro voor de rekening van bedrijven.

Lees ook eens verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tokko
3 jaren geleden

Wat een kul weer, dit verhaal!

De middenstand gaat de BTW verhoging vast weer gebruiken als dekmantel om de prijzen met veel meer dan 3% te verhogen, net als bij de invoering van de euro, toen in veel gevallen alleen het gulden teken voor een euroteken werd vervangen.

De grote groep mensen die al vele jaren op de nullijn staan krijgen ook dit jaar niets er bij, zoals gepensioneerden met een pensioentje en AOW.

Ik zal dus gewoon verder moeten gaan met bezuinigen en de leuke dingen, de franje aan het leven, zoals een abonnement op de krant en de regelmatige, bescheiden bijdragen aan goede doelen afschaffen.

Nog zuiniger gaan stoken, want het gas wordt ook veel duurder, de boodschappen, de zorg, verzekeringen, alles gaat omhoog en het inkomen gaat op zijn best niet omlaag.

Hoewel, bij het eerste zuchtje tegenwind op de aandelenmarkt staan de pensioenfondsen alweer klaar met nieuwe kortingen…

Intussen wordt vrolijk 1400000000 (1400 miljoen) euro aan buitenlandse beleggers en grote bedrijven weggegeven. Rutte, bedankt!

Tokko

Wordt Wakker
3 jaren geleden

Als er een ding van de overheid moet worden gezegd dan is het dat ze totaal niet met geld om kunnen gaan. Daar waar van de burgers maximale fantasie en inspanning wordt gevraagd lijkt de overheid volkomen blind te zijn voor wat in de boze buitenwereld speelt.
Waar bij onze voorouders en ouders alleen de man werkte en de vrouw thuis voor het huishouden en de kinderen zorgden werken nu beide ouders …. En dat is niet omdat dat zo leuk is maar om financieel de boel rond te krijgen. Dat betekent dat de voordelen die met machines en computers wordt bereikt niet wordt doorgegeven aan de werknemers maar dat die winsten rechtstreeks vloeien in de koffers van de grote bedrijven en dat werkers worden onderbetaald. En dan heb ik nog niet eens over multinationals die goedkoop producten in China laten maken en tegen een dure euro in NL verkopen. Ook die winst komt weer bij de bedrijven terecht. Als we dan ook nog de banken meenemen die geld gratis printen en rente laten betalen voor slechts een administratieve handeling en dat de pharma industrie alleen medicijnen op de markt brengt die te patenteren zijn en waarmee grof geld valt te verdienen dan weet je dat deze wereld zo rot is als een mispel.
Er is heel erg veel mis in de wereld en NL loopt voorop !

Herman
3 jaren geleden

Je moet deze Rat de tanden uit z’n bek schoppen.

In feite hebben we al een negatieve spaarrente

EU wil patenten op groenten verstrekken gezondheid burgers in gevaar