in , , ,

BAM! Huishoudens door BTW-verhoging volgend jaar 300 euro duurder uit

5f98c855 67b8 4b1c 91c3 f6c2addc59c1

Een huishouden is volgend jaar gemiddeld zo’n 300 euro meer kwijt aan btw. Het lage BTW-tarief wordt namelijk per 1 januari 2019 verhoogd van 6 naar 9 procent.

Onder andere boodschappen, boeken en theaterkaartjes worden duurder.

Tegelijkertijd gaat onder meer de inkomstenbelasting omlaag en stijgen de inkomens waardoor de meeste huishoudens er wel in koopkracht op vooruitgaan. Door een deel van de belasting op arbeid te verschuiven naar consumptie, zet het kabinet een stap in de hervorming van het belastingstelsel.

In totaal moet deze verhoging zo’n 3,1 miljard euro opleveren, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Plan Bureau (CPB). Een btw-verhoging wordt vaak volledig en vrijwel onmiddellijk doorberekend in de prijzen. De lasten komen voor 75 procent op het bordje van consumenten en 25 procent bij bedrijven terecht.

Dit betekent dat 2,3 miljard euro voor de rekening komt van consumenten en 0,8 miljard euro voor de rekening van bedrijven.

Lees ook eens verder bij de bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
renten 2018

In feite hebben we al een negatieve spaarrente

ac 2018 08 10hell

EU wil patenten op groenten verstrekken gezondheid burgers in gevaar