in ,

België moet IS-moeders inclusief kroost terughalen uit Syrië, lukt dat niet: 1 miljoen euro boete

Momenteel zitten de moeders van de kinderen van twee IS-strijders in een Koerdisch kamp in . Daar zitten ze natuurlijk prima, want in de afgelopen jaren hebben ze er alles aan gedaan om maar zo dicht mogelijk in de buurt te zijn van het kalifaat. Je zou denken: mooi, opgeruimd staat netjes. Laat ze daar lekker blijven.

Maar nee, een rechter vond het nodig om de Belgische staat opdracht te geven de moeders Tatiana Wielandt (26), Bouchra Abouallal (25) en hun kinderen naar België te halen.

Dat is geen vrijblijvend verzoek van de rechter want België moet ‘er alles aan doen’.

Vreemd natuurlijk, want de ISIS-meiden waren de Europeanen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog liever kwijt dan rijk, maar IS-meiden moeten ‘naar huis’? Deze ‘strong and independent women’ kunnen eigenlijk prima in Syrië blijven. Zoals gezegd verkeren de twee dames nu nog in een kamp in Al-Hol.

Deze locatie in Syrië is een plek waar maar weinig mensen wonen, maar waar IS veel te zeggen had in de hoogtijdagen van 2015 en 2016.

Op die locatie staat al bijna drie decennia een (of wat daar van over is) vluchtelingenkamp van UNCHR. Toen de eerste Golfoorlog door George H. W.  een aanvang nam, stroomde het vol met vluchtelingen. Bijvoorbeeld duizenden Jordaanse Palestijnen, die verdreven werden. En nu is dit dus de locatie van de twee ISIS-meiden.

De ISIS-meiden lijken wel te willen meewerken aan hun thuiskomst, natuurlijk omdat één van de kinderen ziek is geworden en medische hulp nodig heeft. Dan ineens zijn die ‘christenen’ toch hele fijne mensen nietwaar? Ontkomen aan een gevangenisstraf zit er echter niet in want ze zijn veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.

De Vlaamse zender VRT schonk de dames wat zendtijd: “Al geven ze ons 20 jaar, we accepteren onze straf” zei de 25-jarige Abouallal. Alleen de kinderen naar België halen is niet mogelijk. Hoeveel de Belgen uiteindelijk gaan doen om de moeders naar België te halen ligt dus nog open. Want juridisch gezien heeft de Belgische staat geen rechtsmacht in Syrië.

Dus wordt het vragen om een vrijwillige repatriëring.

Als de staat België het vonnis niet uitvoert moet de staat 5.000 euro per dag per kind betalen tot een maximum van één miljoen euro.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

Denk aan de VN-migratie en vluchtelingen verdragen, dit gaat uit de hand lopen. Allemaal zogenaamd niet bindend maar er is telkens een rechter die anders bepaald, zoals ook met het klimaatverdrag is gebeurt.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krankzinnig
1 jaar geleden

Hoe komen de rechters aan deze “wijsheid” …. Wat een idiotie !!!! Voor mensen die in NL een kleine fout begaan is er geen enkele clementie en jonge mensen worden volledig kapot gemaakt door het systeem en zijn hun uitkering kwijt, mogen niet werken, zijn niet verzekerd voor ziekten, maar deze mensen die uit eigen keuze naar een ISIS locatie gingen en nu spijt hebben gelden blijkbaar andere regels …. Onze overheid en justitie zijn volkomen krankzinnig !!!!

Politie ‘rondt weer een onderzoek succesvol af’: oude uniformen niet langer verbrand maar gerecycled

De economie in 2019? Er is alleen maar een sombere prognose, het moet wel fout gaan