in , , ,

Bendecriminaliteit in Europa neemt dramatisch toe, EU-politieautoriteit waarschuwt

geralt / Pixabay

De krijgt geen greep meer op de georganiseerde criminaliteit. Nu waarschuwde de EU-politieautoriteit Europol voor een alarmerende ontwikkeling bij de bendecriminaliteit: volgens Europol neemt het aantal internationaal agerende misdadiger-bendes dramatisch toe.

Op dit moment zouden er tot 7500 groeperingen actief zijn – en jaarlijks een winst van minstens € 110 miljard maken.

“Georganiseerde criminaliteit is het grootste risico voor de binnenlandse veiligheid van – groter dan de bedreiging door het terrorisme”, aldus het hoofd van Europol, Jari Liukku. “De situatie is dramatisch. Sinds 2017 is het aantal internationale bendes in Europa van 5000 naar 7500 gestegen”, aldus Liukku.

De belangrijkste business van de bendes: drugs, mensensmokkel, roof, wapenhandel, internetcriminaliteit. In het geval van de cyber-criminaliteit heeft men onlangs een enorm succes geboekt: gecoördineerd door Europol rolden rechercheurs uit half Europa en de VS het op een na grootste illegale handelsplatform op het zogenaamde Darknet op.

Men is vooral gealarmeerd met het oog op rocker-bendes, wier invloed steeds groter wordt. Ook de Italiaanse maffia ontwikkelt zich gevaarlijk.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Weg met de Fascistische EU
1 jaar geleden

Tja, de immigranten vragen zoveel aandacht en geld terwijl tegelijkertijd de EU volledig voorbij aan de belangen van burgers dat je dit soort reacties krijgt …
De superrijken werden enorm veel rijker en burgers gaan al tientallen jaren achteruit met gelijkblijvende lonen en toenemende inflatie. Wees dan niet verbaasd dat de mensen wel voor zich zelf gaan zorgen. Dat kan niet anders. Dat doen de banken, multinationals, politici en EU immers ook ….

Rutte rommelt Nederland verder de EU in met Verklaring van Sibiu, een Europees regeerakkoord

Ierland wordt tweede land dat een ‘klimaatcrisis’ uitroept