in , , ,

Bendecriminaliteit in Europa neemt dramatisch toe, EU-politieautoriteit waarschuwt

criminaliteit 1557424640
geralt / Pixabay

De krijgt geen greep meer op de georganiseerde . Nu waarschuwde de EU-politieautoriteit Europol voor een alarmerende ontwikkeling bij de bendecriminaliteit: volgens Europol neemt het aantal internationaal agerende misdadiger-bendes dramatisch toe.

Op dit moment zouden er tot 7500 groeperingen actief zijn – en jaarlijks een winst van minstens € 110 miljard maken.

“Georganiseerde criminaliteit is het grootste risico voor de binnenlandse veiligheid van – groter dan de bedreiging door het ”, aldus het hoofd van Europol, Jari Liukku. “De situatie is dramatisch. Sinds 2017 is het aantal internationale bendes in Europa van 5000 naar 7500 gestegen”, aldus Liukku.

De belangrijkste business van de bendes: drugs, mensensmokkel, roof, wapenhandel, internetcriminaliteit. In het geval van de cyber-criminaliteit heeft men onlangs een enorm succes geboekt: gecoördineerd door Europol rolden rechercheurs uit half Europa en de het op een na grootste illegale handelsplatform op het zogenaamde Darknet op.

Men is vooral gealarmeerd met het oog op rocker-bendes, wier invloed steeds groter wordt. Ook de Italiaanse maffia ontwikkelt zich gevaarlijk.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU Dictatorship

Rutte rommelt Nederland verder de EU in met Verklaring van Sibiu, een Europees regeerakkoord

climate science

Ierland wordt tweede land dat een ‘klimaatcrisis’ uitroept