in

Diyanet-moskeeën roepen in Europa op tot ‘Turkse jihad’

In ten minste één Nederlandse Diyanet-moskee werd gisteren de jihad verheerlijkt. Diyanet is het Turkse Presidium voor Godsdienstzaken ofwel ministerie voor geloofszaken. Het is verbonden aan de Turkse eerste minister en beheert overal in Europa moskeeën. Het voorziet de moskeeën ook ieder week van een officiële preek.

Zelf ontkent Diyanet de Diyanet-vertegenwoordiger in Den Haag dat in Nederland de Diyanet-preken worden voorgelezen. Volgens hem schrijven de Nederlandse Diyanet-moskeeën hun eigen preken. Nochtans slaagde de Nederlandse krant De Telegraaf er in zo’n preek op te nemen. De preek werd vertaald en bleek wel degelijk op de officiële Diyanet-preek gebaseerd te zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

Anti-Koerdische aanval op Afrin

De Telegraaf citeert de preek als volgt: “Onze soldaten laten aan de hele wereld zien dat wij zonder twijfel alles opofferen om ons geloof, vlag en land te beschermen. (…) Iedere zoon van ons land die in de kracht van zijn leven de zoete nectar van het martelaarschap drinkt, schreeuwt ons dit toe. (…) Degene die sterft op de weg van Allah, noem die nooit dood, maar noem die levend.

Ernaar gevraagd door de krant laat een moskeebezoeker weten dat de preek verwijst naar de strijd die Turkije momenteel voert in het Syrische Afrin. Turkije viel die regio halverwege vorige maand binnen in een poging om het Koerdische YPG te verdrijven. Het YPG is een Syrisch-Koerdische militie die met de steun van de Verenigde Staten tegen Islamitische Staat strijdt, maar door Turkije als terroristisch wordt beschouwd. Turkije ligt internationaal onder vuur omwille van de aanvallen op de Syrische Koerden.

Onderzoek

De Nederlandse minister Wouter Koolmees (D66) van Sociale Zaken laat weten de zaak van de ‘jihadpreken’ te willen onderzoeken. Hij wil naar eigen zeggen voorkomen dat Nederlands-Turkse jongeren, geïnspireerd door zulke preken, de “Turkse jihad” gaan voeren.

In Nederland telt Diyanet 140 moskeeën en ook in België is de organisatie actief. Meer dan de helft van de Turkse moskeeën in België vallen onder de instantie. In hoeveel Nederlandse moskeeën de preek te horen was is niet bekend. Net zoals niet geweten is of de preek in België te horen is geweest.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Ik ken een Egyptenaar die hier nu een jaar of wat woont die ons Nederlanders allemaal homo’s (laf, meegaand, niet strijdbaar) vindt – uitzonderingen zoals ondergetekende daargelaten – en heerlijk profiteert van alles dat hij hier zomaar gratis krijgt (wat hij dom van ons vindt) en nog meer agressief opeist van de maatschappelijk werk huppelkutjes, en dit lukt hem meestal ook nog, en ook geen geheim er van maakt dat de Islam nr. 1 is en dat de Islam ons zal overwinnen, etc. Hij verteld mij zonet dat hij binnenkort even heen en weer naar Egypte gaat om zijn voor hier veel te agressieve Duitse herdershond daar af te leveren, en dan weer snel terug naar dhimmiland NL. En geef hem s ongelijk…..

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

EU wil 40 euro extra van elke Nederlander

Europarlement vult eigen pensioen aan met belastinggeld: 3.829 euro per maand extra