in , ,

CIA maakt stilletjes de rapporten openbaar, JFK samenzwering is FEIT

JFK 1563364719
skeeze / Pixabay

Het is 54 jaar geleden dat de JFK werd vermoord en sindsdien zijn er ontelbare complottheorieën over de redenen achter de moord en die een vinger wijzen naar de overheid. De CIA heeft stilletjes documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat de voormalige CIA-directeur John McCone essentiële informatie achterliet over de moordaanslag

FreeThoughProject rapporteert: Kort na de middag op 22 november 1963 werd president John F. Kennedy vermoord toen hij in een colonne door Dealey Plaza reed in het centrum van Dallas, Texas. Het is 53 jaar geleden sinds de moord. Sinds die noodlottige november-dag zijn er complottheorieën in overvloed. Wanneer we echter de desinformatie doornemen en naar alleen verifieerbare feiten kijken, vinden we geen noodzaak voor theorieën – omdat de samenzwering een feit was.

Terwijl de wereld in 2015 over de Kardashians en Miss Universe debatteerde, gaf de CIA stilletjes een rapport vrij dat aantoonde dat de voormalige CIA-directeur John McCone medeplichtig was aan het achterhouden van informatie over de moord – een de facto samenzwering.

Zoals Politico opmerkte, was McCone, die stierf in 1991, volgens het rapport van de CIA-historicus David Robarge de “benigne cover-up” bij het spionagebureau, bedoeld om de commissie gefocust te houden op “wat de “Agency” geloofde” in die tijd was het de ‘beste waarheid’ – dat Lee Harvey Oswald, om vooralsnog onbepaalde motieven, alleen had gehandeld door John Kennedy te vermoorden. ‘

De belangrijkste informatie die McCone onthield aan de commissie in het onderzoek uit 1964, zo bleek uit het rapport, was het jarenlange bestaan ​​van CIA-plannen om Castro te vermoorden, waarvan sommige de CIA in samenwerking met de maffia brachten. Zonder deze informatie wist de commissie zelfs niet de vraag te stellen of Oswald handlangers had in Cuba of elders die wilden dat Kennedy dood ging als vergelding voor de Castro-plannen.

“Als de commissie niet wist te vragen naar geheime operaties over Cuba, zou hij hen geen suggesties geven over waar ze moesten kijken,” merkt het CIA-rapport op.

Hoewel het rapport door de CIA ‘goedaardig’ werd genoemd als een poging om de betekenis ervan te bagatelliseren, was het toch een dekmantel – een doofpot die verder onderzoek naar Oswald en zijn potentiële banden met Cuba en zijn mogelijke connecties of medeplichtigen.

De samenzwering van McCone maakte effectief onderzoek naar Oswald onmogelijk omdat hij de CIA opdracht gaf om alleen “passieve, reactieve en selectieve” hulp te verlenen aan de Warren Commission. In feite meldt het rapport dat McCone heeft gepoogd en succesvol was in het sturen van de richting van het onderzoek naar zijn enige conclusie.

Volgens het rapport werd een andere hoge CIA-functionaris geciteerd die zei dat hij McCone hoorde zeggen dat hij van plan was “de hele (commissie) zaak zelf te regelen, rechtstreeks”.

Aanvankelijk bestempeld als “SECRET / NOFORN”, wat betekent dat het niet buiten het agentschap of met buitenlandse regeringen zou worden gedeeld, vermeldt het rapport niet waarom McCone gemotiveerd was om zich tot het uiterste in te spannen om deze informatie te verbergen. Het suggereert echter wel dat het Witte Huis hem misschien had opgedragen het te verbergen. Volgens het rapport deelde McCone “de interesse van de administratie om onthullingen over geheime acties te vermijden die de CIA impliciet in complottheorieën zouden betrekken en mogelijk tot oproepen zouden leiden voor een harde reactie van de VS tegen de daders van de moord, “leest het artikel.

Buiten de verbluffende erkenning van een CIA-cover-up, erkent het rapport ook dat de CIA vóór de moord feitelijk in communicatie was met Oswald en dat het spionageagentschap in het geheim zijn post had gecontroleerd.

Volgens Politico had het CIA-programma voor het openen van de post, waarvan later werd vastgesteld dat het duidelijk illegaal was, de codenaam HTLINGUAL.

“Het zou verrassend zijn als de DCI [directeur van centrale intelligentie]niet over het programma te horen kreeg”, zo vervolgt het rapport na de moord op Kennedy.

“Zo niet, bedrogen zijn ondergeschikten hem. Als hij op de hoogte was van de HTLINGUAL-rapportage over Oswald, dan was hij niet openhartig met de opdracht – vermoedelijk om een ​​operatie te beschermen die sterk in compartimenten was opgenomen en, indien bekendgemaakt, zeker veel controverses zou opwekken. ‘

Zoals de media zich JFK herinneren, kunt u er zeker van zijn dat ze zeer zeker elke vermelding van dit rapport zullen vermijden. Hoewel het zeker niet de heilige graal is, voegt het kredietwaardigheid toe aan het feit dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen het officiële regeringsverhaal niet gelooft – omdat ze alle reden hebben om een ​​CIA-woord niet te vertrouwen.

“Het besluit van McCone en de leiders van de Agency in 1964 om geen informatie over de anti-Castro-plannen van de CIA bekend te maken, zou mogelijk meer hebben gedaan om de geloofwaardigheid van de commissie te ondermijnen dan al het andere dat tijdens het onderzoek gebeurde”, aldus het rapport. “In die zin – en in die zin alleen – kan McCone worden beschouwd als een ‘mede-samenzweerder’ in de JFK moord en ‘cover-up’.

Lees verder bij de bron: worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
media 1563365365

‘Waakhond’ blijkt corrupte puppy van het mediakartel

brussel eu 1563373108

Chantage van Zwitserland door EU ontploft in eigen gezicht Brussel