in , , ,

De overheid wil U stuk hebben

2977262897 ff2f6e929b overheid1

Dat leest u goed de overheid wil u kapotstuk hebben.
Zo lezen we bij Binnenlands Bestuur dat de overheid sociale gemeente financieel gaat afstraffen wegens U lost zelf de “probleempjes” op met elkaar :

Gemeenten in de Bible Belt lijken door het rijk financieel te worden gestraft voor hun sterke sociale cohesie en dus hun lage beroep op bijvoorbeeld de jeugdzorg. Door hun lage beroep op jeugdzorg in het verleden hebben deze gemeenten vanaf januari per jongere minder te besteden. Het omgekeerde geldt voor gemeenten en provincies waar om wat voor reden dan ook verhoudingsgewijs veel geld in jongeren ging zitten. Zo kan het zijn dat een gemeente als Culemborg, met bovengemiddeld veel inwoners jonger dan twintig jaar, het volgens de eerste berekeningen in 2015 moet doen met 594 euro per jongere. Dat is iets meer dan de helft van het landelijk gemiddelde (919 euro). Landgraaf, met relatief weinig jongeren, heeft met de huidige inzichten per jongere ruim twee keer zoveel te besteden (1.197 euro).

Vooraal de laatste zin is politiek gezien logica ten top. Zo is de belastingdienst begonnen met het terugvorderen van toeslagen van afgelopen jaren omdat ze in het verleden niet goed hebben gerekend en de burger de complexe regels niet meer kan of wil begrijpen. De meeste mensen met toeslagen hebben teveel uitgekeerd gekregen. Bij het u moet terug betalen gaat het een beetje fout er wordt totaal geen rekening met de beslagvrije voet waardoor de mensen compleet weg zakken in het moeras en schulden moeten gaan maken. De armere burger is wederom weer de dupe te worden hierdoor :

De rijksoverheid maakt de financiële problemen van veel huishoudens erger door bij het terughalen van toeslagen geen rekening te houden met de beslagvrije voet. Dat stelt voorzitter van de schuldhulpkoepel NVVK Joke de Kock vrijdag bij de publicatie van het jaarverslag.

De afgelopen jaren hebben veel huishoudens te veel huur- en zorgtoeslag gekregen vanwege de complexe regels die ook nog eens steeds gewijzigd werden, stelt De Kock. Het rijk haalt het geld nu terug door de toeslagen waar mensen wel recht op hebben niet uit te betalen. Het bedrag dat hiermee wordt misgelopen loopt op tot 350 euro per maand. “Op een inkomen van duizend euro is dat heel erg veel.”

Op de berekening van de hoogte van de beslagvrije voet kwam recent al kritiek van deurwaarders en sociale raadslieden. Onder de nieuwe Wet werk en bijstand wordt die berekening nog ingewikkelder dan nu.(bron)

Een ieder die even simpel nadenkt ziet het al van verre aankomen, er komen meer schuldenaren bij. Het aantal schuldhulpverlening aanvragen is de afgelopen 4 jaar al verdubbeld en is de schuld aanzienlijk hoger geworden. Deze schuld wordt uiteindelijk weer op de schouders van de medeburgers gelegen en deze gaan weer meer belasting betalen, zo is het cirkeltje rond : iedereen arm.

NVVK en schuldenproblematiek

Eind maart 2014 maakte de NVVK bekend dat in 2013 het aantal mensen met problematische schulden wederom gestegen is. Vandaag, 23 mei 2014, brengt de NVVK haar jaarverslaguit waarin duidelijk wordt dat de schuldenproblematiek zich diep in de samenleving heeft geworteld. Bij het oplossen daarvan speelt de overheid een bijzondere sleutelrol als wetgever, uitvoerder en schuldeiser. Daarom roept de NVVK de overheid op om haar methodiek van verrekening aan te passen en de mogelijkheid om beslag op toeslagen te leggen op te heffen.(bron)

Weer een teken dat “moedwillig” de burger in de problemen worden gebracht. Het zou ook zo maar kunnen zijn dat de burgervertegenwoordigers niet echt kunnen nadenken/besturen?

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is voor menig burger al niet te betalen dat zien we aan de aantallen van de mensen die niet meer naar arts, ziekenhuis gaan. Maar ook de medicijnen worden niet meer gehaald bij de apotheek. De verplichte eigen risico is hier de oorzaak van, nu zijn er wel afbetalingsregelingen te treffen met de zorgverzekeraars met als resultaat dat er weer minder te besteden is in het huishouden en andere rekeningen onbetaald blijven liggen. Het idee van “dit wordt moedwillig gedaan” wordt versterkt door oa. mocht u uw zorgpremie niet kunnen betalen dan wordt je aangemeld als wanbetaler bij het Zorginstituut Nederland, het gevolg daarvan is ook meteen dat je een nog hogere premie gaat betalen (huh? u kon de “lagere” premie al niet betalen), in deze hogere premie zit een boete van 30% en deze gaat via het CJIB geïncasseerd worden en daar valt geen regeling mee te treffen. Vroeger kon je door een paar dagen/weken in een cel te gaan zitten de boete op die manier voldoen, dit was en is niet meer mogelijk. U kunt gaan cel zitten maar de boete blijft open staan en lost niets op.

En dan te bedenken dat zorgverzekeraars miljarden op de plank heeft liggen waarmee gespeculeerd wordt, beetje menselijke gedachte die opkomt is toch wel in de trant van : help de burger met dit geld. Helaas werkt dit niet zo.

Nu denkt u het lijkt wel “omgekeerde wereld”

Inderdaad het begint hier steeds meer op te lijken als we eens kijken naar de diensten die u terug krijgt voor uw belasting centen. Laten we eens kijken naar het “meer blauw op straat”, die zijn er inderdaad helaas vangen die weinig boeven meer de laatste jaren maar staan samen met oa. Belastingdienst controle fuiken op te zetten om de burger die naar zijn werk gaat te controleren. Heeft u nog een belastingaanslag niet betaald dient u per direct deze te voldoen, kunt u dit niet dan wordt de auto/voertuig in beslag genomen. Met alle problemen weer nadien, hoe komt je nu naar het werk? Openbaar vervoer is tegenwoordig duurder en veel omslachtiger en brengt mee dat de moed in de schoenen zakt. De thuis/gezin situatie gaat er alleen maar beroerder van worden zoals valt te zien aan de stijging echtscheidingen. Het echtpaar kunnen door financiële zorgen niet meer met elkaar overweg. Veel mensen hebben een “koophuis” deze moet dan worden verkocht en in deze “opgezette” economische crisis gaat dit verlies opleveren en 2 aparte burgers de schuldhulpverlening gaan opzoeken. Deze schulden gaan weer gedragen worden door alle burgers en zo neemt het vermogen flink af in Nederland, de 1% daargelaten dan. Het ergste van alles is dat de kinderen vaak de dupe zijn en zo zijn we weer aangekomen bij de overheid die gaat korten via de gemeente op de jeugzorg en geestelijke gezondheid zorg (GGZ) via de zorgverzekeraars.

Met alle kopzorgen om rond te kunnen komen raak je vanzelf wel overspannen, hulp om uit dat dal te komen wordt steeds meer afgebroken.

De zorgverzekeraars waar er maar een paar van zijn uiteindelijk aan het topje, de rest zijn label merken, die gooien al jaren de premie omhoog van de verplichte zorgverzekering en de overheid hoogt het verplichte eigen risico telkens op. Zouden deze niet met elkaar onder 1 hoedje werken? Door de druk/macht van zorgverzekeraars (door politiek in zadel gehesen) die via regels alles naar eigen hand zetten zien we ondertussen het al gebeuren dat huisartsen, tandartsen, etc. al de handdoek in de ring gooien omdat ze wurg contracten moeten ondertekenen.

Mocht u uiteindelijk toch oud gaan worden, beetje gezond blijven na alle stress en kopzorgen, tegen de tijd dat u niet meer hoeft te werken is er van uw pensioentje weinige meer over.

Gelukkig is de WWB wet aanpassing van staatssecretaris Klijnsma (PVDA) een half jaartje vooruit geschoven naar nu 1 Januari 2015. Nu weten we dat menig burger deze wetten allemaal niet in het hoofd heeft zitten, daarom even in het kort beschreven :

Dit betekent de doodssteek voor onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 januari wordt doorgevoerd. Deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang. Kortom geen basisrecht op eten, water of dak boven uw hoofd.

Lekker sociaal en menselijk bezig met zijn allen, praat weer eens met elkaar! Samen als volk kunnen we iets, alleen niet.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4134066913 73c779b29c google wifi1

Google biedt bedrijven snel wifi netwerk in ruil voor gegevens

14211411955 e17234310f belastingdienst envelop1

Belasting bezorgt u een fijn weekend : 30.000 verkeerde belastingbrieven