in , , ,

Dit had toch niemand verwacht: ‘biologisch’-label blijkt fabeltje

Merio / Pixabay

Voedingsproducten die in winkels als worden verkocht, zijn dat vaak niet. Toch krijgen ze het wettelijk beschermde ‘biologisch’-label, omdat de door het ministerie van Landbouw aangewezen toezichthouder geen sancties oplegt.

Dat concludeert RTL Nieuws na bestudering van inspectierapporten en handhavingsbrieven van de toezichthouder Stichting Skal Biocontrole.

Uit de rapporten uit 2017 en 2018 blijkt volgens RTL Nieuws dat 1 op de 10 biologische boeren zich niet aan de regels houdt. Zo troffen de inspecteurs smerige stallen en koeien die niet buiten kwamen.

Een boer castreerde zijn kalveren zelf, terwijl dat alleen door een dierenarts mag worden gedaan.

Ook waren er boeren die regels voor het telen van groente en fruit overtraden, bijvoorbeeld doordat ze verboden meststoffen gebruikten of hun teelt met verboden beschermingsmiddelen bespoten.

Lees verder bij de bron: NOS

Knettergek!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan MIsselijk
1 jaar geleden

Is er iets wat er wel klopt in deze wereld? Je wordt werkelijk aan alle kanten voorgelogen, bestolen, ziek gemaakt …. De pharma industrie is alleen in geld geïnteresseerd en of een patiënt dood gaat is ze een rotzorg zolang je er eerst maar veel geld hebt uitgeperst. Banken zijn geboren criminelen door geld te printen en je dure rente te laten betalen voor een puur administratieve handeling. De overheid is zo mogelijk nog meer crimineel met belastingen die van geen klant kloppen en het delegeren van verantwoordelijkheden die niet gedelegeerd mogen worden. De EU is een niet democratisch instituut opgezet door banken en multinationals op weg naar een fascistische wereldregering. De media zijn volledig commercieel en komen met leugen verhalen en bagger waar niets van klopt.

En het is vrijwel altijd de top, niet de gewone man !! En altijd gaat het om macht en geld. Je word er ziek van.

Grote fout in de Europese btw-systemen, resultaat: gestolen btw miljarden

EU-logica: Engeland doet toch mee aan de Europese verkiezingen