in , ,

Erdogan wil meer geld? Turkije stuurt opnieuw “vluchtelingen” richting EU

erdogan 4

Opnieuw brengt Ankara “vluchtelingen” en “migranten” met bussen vanuit het zuiden van het land naar de Griekse grens. Griekse media zien hierin weer een poging van Turkije om financiële middelen van de EU af te persen.

De Griekse geheime dienst en satellietbeelden wijzen op een nieuwe, door de Turkse regering geïnitieerde migratie- en vluchtelingengolf, bericht de “Welt”.

De mensen worden met Turkse bussen uit het zuiden van Turkije, uit de langs de Syrische grens gelegen opnamekampen, afgehaald. Dan worden ze 1000 kilometer verder naar het westen van Turkije gebracht.

Het doel is de Turkse havenstad Izmir in het westen van Turkije. Vanuit Izmir moeten ze dan met boten naar de Griekse eilanden overgezet worden.

Athene is verontrust – het gevaar bestaat immers dat de nu met bussen naar de kust gebrachte vluchtelingen en migranten slechts een voorhoede zijn. En dat zich onder hen ook mensen bevinden die al besmet zijn met SARS-CoV-19.

Ze zouden het virus in de hopeloos uitpuilende vluchtelingen- en migrantenopvangkampen kunnen binnenbrengen en de situatie daar verder verscherpen. Ook zouden ze, als ze het vasteland bereiken, het virus over het hele land kunnen verbreiden.

Meerdere Covid-19 gevallen onder de migranten in de opnamekampen

Vooral op het Griekse eiland Lesbos  ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
recessie 1567081630

De crisis heeft een officiële naam – de Grote Lockdown – en wordt dramatisch

trump 1547682357

Donald Trump schort financiering WHO op: ’Gefaald in basisplicht’