in ,

EU-deal over verwijderen ‘onlineterreurpropaganda’ binnen uur

censorship 4266441 960 720

Terroristische propaganda op sociale media moet binnen een uur worden verwijderd of ontoegankelijk gemaakt nadat de nationale bevoegde autoriteit daarover aan de bel trekt.

Bovendien moeten de betrokken internetbedrijven meer proactieve maatregelen nemen tegen misbruik van hun netwerk door terroristen, zijn de EU-landen en het Europees Parlement overeengekomen.

Om terroristen te belemmeren via het internet mensen te radicaliseren, recruteren en tot geweld aan te zetten, hadden de EU-leiders in juni 2018 de Europese Commissie om een wetsvoorstel gevraagd. Dat kwam al twee maanden later.

Volgens deskundigen hebben terroristische boodschappen vooral het eerste uur dat ze online staan een grote impact.

De nieuwe wetgeving geldt voor alle onlineplatforms, ook als die niet zijn gevestigd in een EU-land. De internetbedrijven kunnen zelf bepalen hoe ze zichzelf weren tegen misbruik voor terreurpropaganda, bijvoorbeeld door automatische opsporing van extremistische boodschappen.

De lidstaten kunnen sancties instellen als een onlinedienst geen gehoor geeft aan het bevel om de gewraakte boodschap te verwijderen. In de wet staat “een duidelijke definitie” van terroristische …..

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zorgverzekeraars doolhof 300x201

Honderdduizenden Nederlanders kunnen hun zorgpremie niet meer betalen

5G 1563343065

Topman VodafoneZiggo hoeft niet persoonlijk veiligheid van 5G te garanderen, KPN en T-Mobile ook niet