in

EU sluit een TTIP-achtig handelsverdrag met Vietnam af buiten parlementen om

5454739437 a3fff684ea vietnam

Morgen start de Internationale Actieweek tegen het TTIP-verdrag dat de zo graag wil doorvoeren dat het compleet vergeet te luisteren naar de mensen die ze zouden moeten vertegenwoordigen. Als vingeroefening voor het compleet negeren van de inwoners van Europa, heeft de Europese Commissaris voor Handel (Malmstrom) op 4 augustus alvast even een TTIP-achtig akkoordje afgesloten met Vietnam, zonder enig democratisch proces, zonder parlementen op de hoogte te stellen, zonder te communiceren hierover middels de pers en ongetwijfeld weer alternatiefloos en onomkeerbaar in haar eigen ogen. Arno Wellens beschrijft het op 925 als volgt:

[Vietnam gaat] een juridisch precedent scheppen waar op dit moment geen Nederlandse haan naar kraait. Vannacht heeft Cecilia Malmström (eurocommissaris voor handel) een belletje gedaan met de President van Vietnam. Ze waren het al snel eens over een handelsakkoord dat zojuist, zonder stemming in enig parlement en zonder enige vooraankondiging, als een voldongen feit is aangekondigd. Dat is een mooi vooruitzicht met betrekking tot TTIP, het handelsverdrag met de VS.

Malmstrom doet bij deze alvast voor hoe ze het ultrageheim gemaakte TTIP en CETA‘handels'-verdrag officieel wil maken, als altijd bij de EU: totaal anti-democratisch, zonderrekening te houden met de inwoners. Daar gaat dus je gezondheid, milieu, baan, etc… En let op, voor eind 2015 moet het TTIP verdrag al rond zijn. Dit alles belooft weinig goeds voor de democratie en de samenleving

Op zaterdag 10 oktober (morgen, 15:00!) is de TTIP Actiedag voor Nederland. Bekijk eventueel ook Lubach over TTIP, Lubach over CETA en onlangs ook de Tegenlicht uitzending over TTIP. Lees eventueel terug over de Actiedag van 2014.

Bron: Lang Leve Europa!

Photo by linuts cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5480264533 5cf4dd0314 pvv

Wilders (PVV) komt helemaal niet op voor de gewone man

5676089133 a7c6331d51 poep

Peop aan de burgers