in , , , , ,

Klimaatakkoord is één van de langste zelfmoordbrieven uit de geschiedenis

mozlase__ / Pixabay

Een spectaculaire confrontatie tussen Thierry Baudet () en Gert-Jan Segers () gisteravond bij Pauw! Het ging hard tegen hard rondom het onderwerp van klimaatverandering en het Klimaatakkoord. Baudet noemde het ‘één van de langste zelfmoordbrieven uit de .’

In twee fragmenten gedeeld door Pauw via Twitter, is de discussie in volle glorie te aanschouwen:

Economische galg

Baudet noemt het Klimaatakkoord ‘een economische galg voor ’ en beschouwt het hele plan als volstrekt zinloos.

Hij begint de toelichting met ‘zelfs als je het allemaal gelooft’, want hij schetst behoorlijk wat kanttekeningen bij de hele en de kosten van deze plannen, dan ligt de oplossing wat hem betreft eerder in het terugdringen van de bevolkingsgroei in en ‘dan moet je héél India een katalysator geven’.

Duizend miljard en second opinion

Baudet gaf ook aan de kosten door de Algemene Rekenkamer te willen laten doorrekenen omdat hij twijfelt aan het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), die behoorlijk wat aspecten van het klimaatbeleid destijds niet hebben meegenomen in hun berekeningen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Waar is de regering mee bezig?
1 jaar geleden

Dit kabinet is naar eigen zeggen het beste kabinet ooit maar ik heb grote twijfels aan de deskundigheid van de regering met zo weinig beta wetenschappers en ingenieurs in de regering.

Ik heb het al diverse malen geschreven: het hele CO2 verhaal is een hoax want er zit slechts 0.035 % CO in lucht …. en planten hebben CO2 nodig voor hun groei. Het feit dat het CO2 percentage zo laag is (historisch gezien) geeft al aan dat de planten alle CO2 uit de lucht gehaald hebben …. Aangegeven wordt dat de thermische geleidbaarheid van lucht slechter wordt bij toenemend percentage CO2 en dat zou leiden tot temperatuurverhoging op aarde. Dat is op zich juist, maar de hoeveelheid CO2 in lucht is zo klein dat zelfs een verdrievoudiging van het CO2 percentage onmogelijk zorgt voor temperatuurverhoging … (voor de beta’s: doe de sommen maar).

En de burgers en de politici die niets weten geloven zonder enige kritische beschouwing in het CO2 verhaal. Dat is fout nummer 1.

Maar als je dan toch denkt dat CO2 de grote boosdoener is (wat dus absurd is): van alle brandstoffen produceert aardgas (CH4) ook nog eens het minste CO2 per energie eenheid … Dus als je ergens begint dan zeker niet bij aardgas. Begin dan bij kolen ….
Het uitfaseren van aardags klinkt dapper … maar dan moet je wel goed weten waar je aan begint, want je praat over een flinke hoeveelheid energie. Dat is fout nummer 2.

En als je dan werkelijk zo begaan bent met milieu en je denkt echt dat CO2 de grote boosdoener is dan is het effectiever geld te geven aan landen waar kolen wordt verstookt zoals in India en China zodat die kolen gaan uitfaseren. Dan bereik je voor het zelfde geld vele malen de CO2 uitstoot die in NL kan worden bereikt. Dat is fout nummer 3.

Nu wordt door de politiek even geroepen dat aardgas voor verwarming wordt vervangen door een warmtepomp ….. Er wordt het woord warmtepomp genoemd zonder dat politici weten wat een warmtepomp is en hoe een dergelijk systeem werkt. Het voert te ver om dat hier snel uit te leggen maar geloof me dat oplossing in NL niet efficient werkt zonder gebruik van restwarmte. Dit omdat het temperatuur verschil tussen buiten temperatuur en binnentemperatuur in NL een warmtepomp erg inefficient maakt (dus je moet er erg veel electriciteit instoppen) en het gebruik van restwarmte noodzakelijk (via een aquafer). Ziet U het al gebeuren in NL met de dichtbevolkte steden. Dit wordt een giga geldbegrafenis zonder weerga.
Dat is fout nummer 4.

Er wordt uitgegaan dat zonnenergie en windmolens in de electra vraag gaan voorzien. Maar ook hier is het noodzakelijk wat berekeningen te maken hoeveel vierkant meter zonnepanelen en hoeveel windmolens men nodig heeft …. Het percentage van de Nederlandse energie vorig jaar geproduceerd door windmolens en zonnepanelen is momenteel 2,3%. Ondanks miljarden euro’s aan subsidies in de afgelopen jaren spelen wind en zon in Nederland als energiebron vooralsnog nauwelijks een rol. We hebben dus een lange weg te gaan.
Houtkachels en open haarden en op houtskool stokende barbecues leveren volgens de officiële statistieken in Nederland samen zelfs ruim 53% meer ‘duurzame energie’ op dan alle zonnepanelen in Nederland bij elkaar. dat is fout nummer 5.

Ik heb 30 jaar ervaring met energie en vertrouwd met de complete energiehuishouding van grote installaties en ik ben werkelijk verbijsterd over hoe met deze materie wordt omgegaan en vooral dat politici zonder enige kennis dit probleem wel even zullen oplossen. En dan wordt Nijpels gezien als coryfee … Dan weet ik zeker dat de VVD dicht bij de afgrond staat. Los van alle kosten is een ding 100 % zeker: deze ballon gaat nooit vliegen !!!!

Hoe kan het zijn dat de politiek even dit soort besluiten neemt zonder dat technisch deskundigen uitvoerig betrokken zijn en allerlei scenario’s hebben doorgerekend. Aardgas wordt uitgefaseerd zonder dat bekend is welke technische alternatieven er zijn, hoeveel energie daarmee beschikbaar komt, wat de kosten zijn en bovenal uit te zoeken of CO2 wel echt schadelijk is.

De leugens en onzin over de MH17 ramp zijn niet meer te tellen

Weer een zwembad gevallen: Koewacht beperkt toegankelijk na wangedrag ‘jongens’