in , , ,

Klimaatpaus Ed Nijpels: klimaatakkoord doorrekening gebaseerd op aannames, gebruiken als FEITEN

Nijpels met windfarm

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) ligt opnieuw onder vuur. Aedes, de koepel van woningcorporaties, stelt dat in de doorrekening van het klimaatakkoord van Ed Nijpels met veel te lage kosten is gerekend voor het vergroenen van huurwoningen.

„Wij constateren helaas grote verschillen met onze eigen berekeningen.” en „Soms zit er bijna een factor twee verschil tussen en soms wel meer dan dat.”

Voor de hele sector loopt het verschil tussen het PBL en de corporaties op tot enkele honderden miljoenen.

„Ze zijn een lerende organisatie”, aldus Norder. Hij stelt dat de 'structurele onderschatting' van de kosten niet alleen bij corporaties te zien is, ook elders in het klimaatakkoord komt het volgens hem voor.

Economisch Instituut voor de Bouw beaamd dat er veel is aan te merken op het rekenwerk van het PBL: veel aannames gemaakt zonder dat er een onderbouwing is te vinden.

Klimaatakkoord-chef Ed Nijpels riep een dag eerder politici nog op om de doorrekening van de planbureaus te gebruiken als feiten.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
unicef 1553677616

De VN is walhalla voor pedofielen: topadviseur UNICEF veroordeeld wegens verkrachten kinderen

leugen 1553854944

Weer een D66-klimaatleugen: staatssecretaris Menno Snel heeft keihard staan liegen over Tesla-subsidie