in , , ,

Klimaatpaus Ed Nijpels: klimaatakkoord doorrekening gebaseerd op aannames, gebruiken als FEITEN

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) ligt opnieuw onder vuur. Aedes, de koepel van woningcorporaties, stelt dat in de doorrekening van het klimaatakkoord van Ed Nijpels met veel te lage kosten is gerekend voor het vergroenen van huurwoningen.

„Wij constateren helaas grote verschillen met onze eigen berekeningen.” en „Soms zit er bijna een factor twee verschil tussen en soms wel meer dan dat.”

Voor de hele sector loopt het verschil tussen het PBL en de corporaties op tot enkele honderden miljoenen.

„Ze zijn een lerende organisatie”, aldus Norder. Hij stelt dat de ’structurele onderschatting’ van de kosten niet alleen bij corporaties te zien is, ook elders in het klimaatakkoord komt het volgens hem voor.

Economisch Instituut voor de Bouw beaamd dat er veel is aan te merken op het rekenwerk van het PBL: veel aannames gemaakt zonder dat er een onderbouwing is te vinden.

Klimaatakkoord-chef Ed Nijpels riep een dag eerder politici nog op om de doorrekening van de planbureaus te gebruiken als feiten.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Free Energy Now
1 jaar geleden

Zodra ik de naam Nijpels hoor weet ik dat het gaat om aantrekkelijke bijbaantjes zonder enige toegevoegde waarde … Dus regelrecht prullenbak.

Het mag bekend zijn dat er alternatieve vormen van energievoorziening zijn maar dat die tegengehouden worden door gevestigde grote bedrijven. En dat is niet een loze kreet. Dat cartel van grote bedrijven incl banken en rijke elite proberen op allerlei manieren om energie te zien als een schaars goed waarvoor duur betaald moet worden. Terwijl er energie kan worden vrijgemaakt zodanig dat de prijs vrijwel nul is. Zoek op Free Energy systemen en Thorium LFTR. Voor mensen die meer willen begrijpen van Free Energy systemen zie Tom Bearden https://www.youtube.com/watch?v=hJY8XqFnAyg

Dat bedrijven cartel doet nu voorkomen alsof duurzame energie met windmolens en zonnecellen de oplossing is. Wel: het is de duurste en meest moeizame oplossing om energie vrij te maken en dat betekent dat mensen hun leven lang slaaf zijn van de bedrijven die energie produceren en bedrijven die kostbare voorzieningen in woningen aanbrengen.
Het enige wat dit doet is werk verschaffen …. en mensen tot slaaf maken.
Hetzelfde zie je bij electrische auto’s. Je kunt er zeker van zijn dat de prijs van electra giga omhoog gaat zodra heel veel mensen electrisch gaan rijden. Wat dat betreft regeert de geest van J.P Morgan nog steeds die rond 1915 tegen Tesla zei dat hij niet wilde dat energie vrij was voor iedereen zonder kosten …..

Mensen hebben geen idee in wat voor wereld wij leven …

De VN is walhalla voor pedofielen: topadviseur UNICEF veroordeeld wegens verkrachten kinderen

Weer een D66-klimaatleugen: staatssecretaris Menno Snel heeft keihard staan liegen over Tesla-subsidie