in , ,

Met het huidige overheidsbeleid stevent Nederland af op een tekort van 16 miljard euro

rutte vvd afpakken
via https://twitter.com/bentualdepineut/

Met het huidige overheidsbeleid stevent Nederland af op een tekort van 16 miljard euro in 2025. Als er niet ingegrepen wordt, kunnen mensen in de toekomst niet meer zo profiteren van overheidsvoorzieningen zoals dat nu kan.

Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in de studie ‘Zorgen om morgen’.

Vijf jaar geleden was het zogenoemde houdbaarheidssaldo van de overheidsfinanciën nog een klein overschot van 0,2 procent. Maar vooral door het beleid van kabinet-Rutte III en de stijgende zorguitgaven gaat dat richting een tekort van 1,6 procent.

Het is niet voor het eerst dat die balans naar het negatieve omslaat, ten tijde van de crisis liep het tekort zelfs op tot 4,5 procent, waarna dat met bezuinigingen weer rechtgetrokken werd.

Het tekort is volgens CPB-directeur Laura van Geest daarom ook niet meteen reden tot paniek: “Ombuigen en lastenverzwaring gaat van auw, dat is lastig. Maar dat hebben we eerder vertoond in de crisis. Dus in die zin is het niet onmogelijk.”

Pijnpunt voor de komende decennia is de vergrijzing van Nederland. Er zijn steeds meer gepensioneerden ten opzichte van het aantal werkenden, waardoor de overheidsfinanciën flink onder druk komen te ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
leugens 1544906695

Betrapt: liegende Femke Halsema betaalt géén marktconforme huur voor ambtswoning

d66 drugs

Doorgesnoven cocaïnesnuivers van D66 willen harddrugs legaliseren