in , ,

Met het huidige overheidsbeleid stevent Nederland af op een tekort van 16 miljard euro

via https://twitter.com/bentualdepineut/

Met het huidige overheidsbeleid stevent af op een tekort van 16 miljard euro in 2025. Als er niet ingegrepen wordt, kunnen mensen in de toekomst niet meer zo profiteren van overheidsvoorzieningen zoals dat nu kan.

Dat concludeert het (CPB) in de studie ‘Zorgen om morgen’.

Vijf jaar geleden was het zogenoemde houdbaarheidssaldo van de overheidsfinanciën nog een klein overschot van 0,2 procent. Maar vooral door het beleid van - III en de stijgende zorguitgaven gaat dat richting een tekort van 1,6 procent.

Het is niet voor het eerst dat die balans naar het negatieve omslaat, ten tijde van de liep het tekort zelfs op tot 4,5 procent, waarna dat met bezuinigingen weer rechtgetrokken werd.

Het tekort is volgens CPB-directeur Laura van Geest daarom ook niet meteen reden tot paniek: “Ombuigen en lastenverzwaring gaat van auw, dat is lastig. Maar dat hebben we eerder vertoond in de crisis. Dus in die zin is het niet onmogelijk.”

Pijnpunt voor de komende decennia is de vergrijzing van Nederland. Er zijn steeds meer gepensioneerden ten opzichte van het aantal werkenden, waardoor de overheidsfinanciën flink onder druk komen te ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Demp het moeras in NL NU !!!
1 jaar geleden

Het CPB bevestigt volledig wat burgers al jaren hebben zien gebeuren zonder dat ze iets konden doen. Er is iets volledig mis met de Nederlandse regering …. en meer en meer bevoegdheden werden zonder enige discussie naar Brussel geschoven. Uit diverse geheime documenten is duidelijk geworden dat vanaf het begin de opzet is geweest van partijen achter de schermen om een grote EU natiestaat te vormen onder leiding van de elite. Iets wat niet minder is dan landverraad.

Er is alle reden om nu in te grijpen … wil NL niet volledig de vernieling ingaan.
De Rutte CS regering moet direct weg en een noodregering bestaande uit breedgedragen zeer terzake kundige specialisten (dus niet mensen als Nijpels etc) met zeer uitgebreide ervaring variërend van economie tot techniek moet orde op zaken stellen.
Deze tijdelijke regering moet buiten iedere NWO verdenking (Nieuwe Wereld Orde) staan.
Immigratie en klimaatgekte moeten zo snel mogelijk gestopt worden zodat NL niet nog verder achterop raakt. NGO’s (zoals UN, IMF, BIS, ECB) moeten zo snel mogelijk worden onderzocht en worden geblokkeerd.
De media moeten volledig worden doorgelicht op het feit van correct functioneren van de journalistiek.
Vervolgens zo snel mogelijk verkiezingen worden uitgeschreven met daaraan gekoppeld een referendum om zo snel mogelijk uit de EU te stappen.

Betrapt: liegende Femke Halsema betaalt géén marktconforme huur voor ambtswoning

Doorgesnoven cocaïnesnuivers van D66 willen harddrugs legaliseren