in , , ,

Misleiding op gebied van voedselveiligheid wordt door regering met opzet in stand gehouden

57e2d64b4d53af14ea898675c6203f78083edbe25a587449742b7a 640 voedsel veiligheid

Het ‘Actieplan Etikettering van Levensmiddelen 2020’ van het ministerie van VWS is zelf al een misleiding ‘die er niet om liegt’.

Dit actieplan zou misleidende marketing aan banden moeten leggen, echter na bestudering door foodwatch en het programma ‘Kassa’ komt men tot de conclusie dat het pappen en nathouden is en er in feite geen barst verandert voor de consument.

Foodwatch noemt een aantal voorbeelden in haar laatste schrijven, waar bijvoorbeeld alcohol er uitschiet, daar de fabrikanten van deze harddrug in het geheel geen ingrediënten noemen op het etiket.

Uiteraard te zot voor woorden, zeker als je bedenkt dat er gemiddeld dagelijks 12 mensen overlijden aan deze sluipmoordenaar…..* Ook de claim van Sultana dat hun repen rijk zijn aan vezels klopt van geen kant, als je de dagelijks benodigde hoeveelheid vezels uit deze repen wilt halen, moet je er dagelijks 25 eten.

Overigens is het ook de hoogste tijd dat men bij de vermelding van e-nummers aangeeft om welke stoffen het gaat en niet op een website, maar gewoon op het etiket!

Kortom ten overvloede blijkt nog eens dat ‘onze’ regering er vooral zit voor het bedrijfsleven (en de welgestelden) en niet voor het volk, terwijl ook het kabinet onderdeel is van onze volksvertegenwoordiging. De opvolgende kabinetten spraken en spreken al minstens vijftien jaar over de noodzaak dat burgers meer verantwoording nemen voor hun manier van leven, echter ook maar de voorwaarden daarvoor afpalen is te veel gevraagd……

Voorwaarden door het kabinet vastgelegd in wetgeving op juiste etikettering wijkt simpelweg te veel af van het behartigen van bedrijfsbelangen..

Ofwel ook met die ‘eigen verantwoording’ is het niet de bedoeling dat burgers levensmiddelen, frisdranken en alcohol laten staan vanwege de rotzooi die erin zit……. (nog anders gezegd: die hele ‘eigen verantwoording nemen’ is bedoeld om de burgers zand in de ogen te strooien, zodat ze denken dat alle levensmiddelen e.d. in de supermarkt veilig zijn.)

Beste bezoeker, ik kan dergelijk gedrag van de overheid niet anders zien dan misdadig, een strafrechtelijk onderzoek meer dan waard!!

De NVWA**, stelt dat het bezig is om handboek samen te stellen met uitleg voor de ‘voedselinformatiewetgeving’, bedoeld om bedrijven te helpen met de ingewikkelde en uitgebreide wetgeving.

Alsof bedrijven niet weten welke ongezonde stoffen ze in hun producten stoppen, zoals foute vetten (ook palmolie is ongezond, maar zit in bijzonder veel producten), te veel zout en idem suiker. Je kan er dan ook donder op zeggen dat het afbraakkabinet Rutte 3 zal stellen dat de NVWA bezig is e.e.a. op te lossen, terwijl de NVWA uiteraard geen wetgevende organisatie is en alleen aanbevelingen kan doen.

Moet je nagaan: dan bestaat er ook nog zoiets als de ‘Taskforce Voedselveiligheid’, oh nee wacht: ze hebben dat orgaan heel slim ‘Taskforce Voedselvertrouwen’ genoemd……. ha! ha! ha! ha! ha! Ja en daarvoor is het van belang dat burgers niet weten wat er in het voedsel zit wat ze eten, immers als ze dat wel zouden weten zou het vertrouwen in voedselveiligheid geheel verdwijnen.

Kortom deze taskforce is er om de burgers zand in de ogen te strooien.

Hier het artikel van foodwatch:

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
failed 1542644143

Minister: ‘Kleine kans dat coronavirus naar Europa komt’, enkele uren later: ‘Drie besmettingen in Frankrijk’

8763284922 fcb79f59c8 huh

Nederland waar de criminaliteit nog steeds daalt: Aantal straatroven gestegen