in , , ,

Nederland bereidt zich voor op een conflict met Rusland

440545586 4c743ee46d kiev tanks

De NAVO heeft duidelijke ideeën over hoe een mogelijke oorlog in Europa er uit zou kunnen zien. Om zich voor te bereiden, moeten de lidstaten niet alleen meer geld uitgeven aan defensie, maar vooral nog meer investeren in zwaar oorlogsmateriaal.

Terwijl bewapening in Europa door velen als bezorgd wordt gezien, zijn er mensen die uitkijken naar deze ontwikkeling. Paul Hoefsloot is daar een van. Als commandant van de vuursubsidie ​​van de Nederlandse strijdkrachten is hij in geval van nood verantwoordelijk dat de artillerie ook aan de beoogde doelstellingen voldoet en over de nodige uitrusting beschikt.

“Dat is een belangrijk moment, ” zei Hoefsloot toen hij twee nieuwe houwitsers voor tanks ontving. Nog eens vier volgen, na 17 jaar geleden, zijn 57 ultramoderne gepantserde houwitsers uit Duitsland gekocht. Van deze waren er echter slechts 18 in gebruik, de rest was onder de mottenballen. Voor enige militaire betrokkenheid van het Nederlandse leger, had je geen zwaar oorlogswapen nodig, maar je deed luchtoverwicht en lichte infanterie aan.

Voor dit doel zou de Nederlandse 43e Gemechaniseerde Brigade moeten worden geïntegreerd in de Duitse 1e Pantserdivisie om synergieën tussen de twee landen te benutten en om kosten te besparen. En zo gebeurde het. De basis voor deze ontwikkeling werd gelegd door het 1e Duits-Nederlandse korps in 1995.

De druk van Amerikaanse presidenten op Europese NAVO-leden heeft er echter toe geleid dat Nederland meer aan defensie besteedt, maar nog steeds ruim onder de langetermijngrens ligt, die nu steeds strenger wordt. Dit geld moet immers ook gaan naar projecten en acquisities, en met name naar zwaar oorlogsmateriaal. Kolonel Hoefsloot verklaart het belang van de moderne houwitsitshouwitser:

Het is het middel waarmee je de eerste slag maakt over lange afstanden. Dit soort wapen is nodig omdat we ons voorbereiden op (soort van) een soort conflict. In de afgelopen jaren hebben we kunnen vertrouwen op de Luftwaffe als grondtroepen ter ondersteuning van vuurkracht, omdat we opereerden in gebieden waar we altijd de lucht domineerden. In een groot conflict met Rusland kan men dit niet meer accepteren. De luchtmacht zal daar een veel formidabelere tegenstander tegenkomen, dus het kan veel minder.

In feite zijn de moderne gepantserde houwitsers – de Duitse PzH 2000 behoren tot de beste ter wereld – een belangrijke ondersteuning voor elk leger en onmisbaar voor een hoge vuurkracht. Maar de openhartige opmerkingen van de geciteerde commandant van de vuursteunende squadrons van de Nederlandse strijdkrachten laten zien hoe ver en vooral het idee in de NAVO-strijdkrachten al tot bloei is gekomen: men moet zich voorbereiden op een grote oorlog tegen Rusland.

Het wekt de indruk dat het niet langer een vraag voor deze mensen is of een dergelijke oorlog kan plaatsvinden, maar alleen wanneer deze zal beginnen.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

Foto is gewoon een paar tanks, niets te maken met bovenstaande.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7226548506 ebfeb917d5 iamsterdam

Amsterdam dramt opvang illegalen Buitenveldert door ondanks zorgen en onrust omwonenden

shariahned

Heeft de sharia kans in Nederland?