in ,

Nieuwe hypersonische zweefvliegtuig van Rusland vliegt met een snelheid van maar liefst 30.000 km/u, raketschilden zijn nutteloos geworden

rocket launch 1545959676
12019 / Pixabay

Gisteren meldde Zerohedge al dat de Russische president Vladimir toezicht hield op de laatste testlancering van een nieuw hypersonisch raketsysteem waarvan hij beweert dat het kan vliegen. Daarom zal het Amerikaanse raketafweersysteem al worden ingezet in 2019, als onderdeel van het tegengeluid voor de Russische militaire moderniseringsinspanningen.

“Dit is een groot succes en een grote overwinning, dit is een geweldig, uitstekend geschenk voor het land voor het nieuwe jaar,” zei Poetin.

werd gedwongen om de Avangard (hypersonische zweefvliegtuig) te ontwikkelen nadat de zich in 2002 terugtrokken had uit het Anti-Ballistische rakketverdrag”, legde Putin uit.

“Het plan van de Trump-regering om een ​​verdrag over middellange afstandsraketten te schrappen kan leiden tot een nieuwe wapenwedloop.”

hypersonic20missile 0

Poetin had eerder al het hypersonische raketproject aangekondigd in maart, toen hij voor het eerst zijn bekwaamheid prees bij de jaarlijkse toespraak van de natie tot de federale vergadering.

Op dat moment zei hij dat het zweefvliegtuig zou kunnen reizen met Mach 20.

Daarnaast is er niet veel informatie openbaar gemaakt over het hypersonische zweefvliegtuig, maar Rusland liet woensdag weten dat de laatste test was voltooid en de inzet voor 2019 aanstaande was.

Kort na de test vertelde Ruslands vice-premier Yury Borisov aan Rossiya 24 dat het nieuwe zweefvliegtuig een doelwit zou kunnen bereiken bij 30.000 km/u of 19.000 mph, aldus RT. Borisov zei dat de uitstekende mobiliteit de Avangard tot een van de moeilijkste doelen maakt.

Hij legde uit: “Er is bijna geen raket die een doel kan treffen met zulke snelheden.”

Het is moeilijk voor raketafweersystemen om het traject van de glider te voorspellen, wat betekent dat de glider zonder problemen westerse raketschilden kan binnendringen.

Elke raketverdediging wordt nutteloos, het is erg moeilijk om het projectiel te detecteren en te raken.” zei Borisov.

Tijdens de Wedsenday-test zei het ministerie van dat het Avangard-zweefvliegtuig werd afgevuurd vanaf de Dombarovsky-site in Zuid-Rusland en een doelwit bereikte op het schiereiland Kamtsjatka. Het wapen voerde tijdens de vlucht manoeuvres uit en sloeg nauwkeurig het beoogde doelwit.

Een video werd vrijgegeven door het ministerie dat de eerste fase van de test laat zien, toen het Avangard-zweefvliegtuig werd gelanceerd. De taak van de raket was om de hypersonische glider in de atmosfeer te katapulteren; het ministerie heeft geen beelden vrijgegeven van het zweefvliegtuig dat met de snelheid van Mach 20 in een doelwit sloeg.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
economie 1545952671

De economie in 2019? Er is alleen maar een sombere prognose, het moet wel fout gaan

netherlands 1545995479

Wapenspoor jihad-terroristen van Charlie Hebdo en Joodse supermarkt aanslagen loopt ook naar Nederland