in , ,

Nu de beruchte ‘Jungle van Calais’ is gesloten, is Nederland het alternatief

wordt een transitland voor verstekelingen. Dat bleek ook dinsdagavond toen op een veerboot in Vlaardingen 25 uit een vrachtwagen werden gehaald.

Het stijgend aantal onderschepte verstekelingen in het Rotterdamse havengebied vertelt het verhaal: van 944 in 2017, naar 1371 in 2018, naar 900 alleen al in de eerste helft van dit jaar.

Hun beloofde land: Groot-Brittannië. Sinds de migrantenoversteekplaats in Noord-Frankrijk is gesloten – de beruchte ‘Jungle van Calais' – zijn en Nederland het alternatief.

Dat betekent toenemende kopzorgen voor transportondernemers en bevoegde instanties.

De burgemeester van Moerdijk stuurde vorig jaar al een brandbrief aan minister van . Dinsdagavond was de beurt aan de burgemeester van Vlaardingen om op het groeiende probleem te wijzen.

25 verstekelingen werden gevonden in een vrachtwagen aan boord van de Britannia Seaways van rederij DFDS Seaways. Het schip was onderweg van de Vulcaanhaven in Vlaardingen naar het Engelse Felixstowe.

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rockefeller Foundation geconfronteerd met $ 1 miljard rechtszaak voor het opzettelijk infecteren van mensen met syfilis

Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’