in , ,

Nu zijn ook de glastuinbouwers boos vanwege 177% hogere belasting op energie

Free-Photos / Pixabay

Glastuinbouw is een gestart onder glastuinders om de tariefverhoging voor de Opslag duurzame - en klimaattransitie (ODE) tegen te houden.

De verhoging leidt tot hoge extra kosten voor glastuinders. Bedrijven die een elektriciteitsverbruik hebben van 50.000 tot 10 miljoen kilowattuur gaan door de aanpassing van de ODE 177 procent meer belasting betalen.

De maatregel treft vierhonderd glastuinbouwbedrijven en leidt tot een lastenverzwaring van ongeveer 40 miljoen euro.

De tariefverhoging staat in het wetsvoorstel Wijziging Wet fiscale maatregelen Klimaatakkoord. ‘Dit was geen onderdeel van onze afspraken in het Klimaatakkoord’, zegt voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland.

140.000 euro meer

Het ODE-tarief gaat in de schaal van 50.000 tot 10 miljoen van een opslag van 8 euro naar zo’n 21 euro per 1.000 kilowattuur. Glastuinders met een verbruik van 10 miljoen kilowattuur netstroom moeten hierdoor zo’n …..

Lees verder bij de bron: Nieuwe Oogst via DDS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ze moeten en zullen alles doen om de bevolking kapot te maken de criminelen met hun klimaat/stikdtof en CO2 leugens, opgelegd door de EU dictatuur.

  2. Deze maatregel heeft als gevolg dat bloemen, planten en groente duurder worden, de rekening komt dus weer te liggen bij de belastingbetaler. Zoals al eens eerder opgemeld is Den Haag is voor 100% onbetrouwbaar, zeker als het om maatregelen voor de klimaatkolder gaat.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Ondanks miljarden overschot kort Rutte op de huurtoeslag

blank

GroenLinks en CU: narcose voor operatiepatiënten is slecht voor milieu