in , , , ,

Opt-out orgaandonatiehandel zet streep door recht op zelfbeschikking en lichamelijke integriteit

Comfreak / Pixabay

Er staan op dit moment ongeveer 1200 mensen op de wachtlijst voor een donororgaan; in 2018 waren dit er ongeveer 1100. Velen van hen verdwijnen ook weer van die lijst.

Dit kan zijn omdat men een heeft ondergaan, de operatie niet aan kan, de transplantatie minder dringend is, om andere redenen, of omdat men overleden is.

Het aantal mensen dat in 2018 van de wachtlijst verdween door overlijden was 114 (ongeveer 10% van het totaal aantal wachtenden). Als we daar de 141 gevallen bijnemen van mensen die van de lijst af gingen omdat ze de operatie niet aan konden komen we tot 255 van de 1100, wat neer komt op ongeveer 23% van het totaal aantal wachtenden in dat jaar.

Deze tweede groep was mogelijk wel gezond genoeg voor een transplantatie als een passend eerder beschikbaar was gekomen. Dus bijna een kwart van de mensen op de wachtlijst zal wellicht nooit een orgaan krijgen en vroegtijdig overlijden.

Maar is een verandering van het systeem van ‘opt-in' naar ‘opt-out' de enige …

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mestfabrieken zijn vergeven van fraude en niet duurzaam, waarom wil de overheid ze dan zo graag?

Saudische prinses Basmah Bint Saud over geo-engineering, lucht en wolken verandering met als bonus sneeuw in woestijn