in ,

Rutte: insinuaties MH17 doofpot beneden de gordel

30

Premier Rutte is in het debat over MH17 boos geworden op Kamerleden Bontes en Omtzigt. Zij verweten de premier dat hij feiten rond de rampvlucht in de doofpot stopt. Rutte zegt dat ‘insinuaties die beneden de gordel zijn’.

Rutte, duidelijk boos door de insinuaties, zei dat er geen sprake was van een doofpot. “De gedachte dat het kabinet vanwege handel met Rusland of gezelligheid met Oekraïne een doofpot toelaat, doe ik af als totale nonsens”, zei de premier. Hij liet ook weten dat hij elke keer als hij Poetin ziet praat over MH17.

Video: Rutte is boos


De Kamer is sowieso kritisch op het kabinet tijdens het debat. Kamerleden vinden dat het onderzoek naar MH17 te lang duurt. Ook dringen oppositiepartijen erop aan dat de radarbeelden van Oekraïne boven water moeten komen.

https://twitter.com/roonbot2/status/704757233452773380

Identificatie uitgesloten
Eerder tijdens het debat zei Rutte dat de kans dat de laatste twee slachtoffers van de ramp met MH17 nog worden geïdentificeerd, vrijwel uitgesloten is. Rutte noemde de kans ‘helaas heel klein’ dat die twee personen alsnog worden geïdentificeerd. Op 21 maart 2015 was van 296 van de 298 slachtoffers de identiteit vastgesteld. Onder de doden waren bijna 200 Nederlanders.

Midden vorig jaar liet minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) al weten de kans zeer klein te achten dat de laatste twee niet-geïdentificeerde slachtoffers worden geïdentificeerd.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

 

Helder!

CcfM956XEAAxqoF

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9418680924 195cd30b29 putin1

Poetin: “Smart Technology is een Nieuwe Wereld Orde plot om onze levens te kunnen controleren”

794170 712f54d334 lies

Rusland: Nederland liegt kiezers voor