in , , ,

Stop met EU, zelfs de stofzuigerregeltjes gaan fout

idiots 1541673524
pixel2013 / Pixabay

De Europese regels voor energielabels op stofzuigers deugen niet. Het Gerecht van de  stelt dat vast omdat tests met stofzuigers met een lege stofzak het werkelijke energieverbruik onvoldoende realistisch weergeven.

De rechters in Luxemburg zetten daarom een streep door de verordening uit 2014 die voorschrijft dat op alle stofzuigers een label moet zitten dat de -efficiëntie aangeeft.

De uitspraak is er een in een juridische marathon die de Britse van zakloze stofzuigers Dyson heeft aangezwengeld. Volgens het bedrijf worden consumenten misleid als gevolg van de regels omdat de prestaties niet tijdens het stofzuigen, maar alleen met een lege stofzak worden gemeten.

Het gerecht had het verzoek tot vernietiging van de verordening in 2015 afgewezen, maar in hoger beroep bepaalde het Europees Hof dat dat vonnis niet goed was gemotiveerd.

Het oordeel is nu dat het werkelijke energieverbruik tijdens het stofzuigen leidend moet zijn.

De  moet de verordening nu gaan aanpassen. Brussel kan nog wel in hoger beroep gaan en heeft daarvoor twee maanden.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Stop met die EU!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nep 1541671689

We worden voor de gek gehouden door AIVD en NCTV

23600059933 f0b90f79ed Rutte EU e1475574466683

Minister Wopke Hoekstra: financiële afdracht aan EU stijgt met 10 miljard